© Adalya Medya 2021

Gençlerin adayı ‘Eren’

Deva Partisi, 28. Dönem milletvekili aday listesini YSK’ya sundu. Partinin en genç Milletvekili aday adayı 19 yaşındaki Hüseyin Can Eren oldu.

Akdeniz Üniversitesi Tarih bölümü ve İstanbul Üniversitesi AUZEF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisi olan Hüseyin Can Eren, Antalya’nın en genç milletvekili aday adayı oldu. 19 yaşındaki Hüseyin Can Eren, Türkiye’deki gençlerin mecliste daha fazla görünür olmasını ama yaşı büyük siyasetçilerin tecrübelerinden de faydalanılması gerektiğini ifade etti. Küçüklüğünden beri okuldan her geldiğinde haber kanallarını açarak gündemi sıkı sıkıya takip ettiğini aktaran Eren, içinde her zaman bir siyaset aşkının bulunduğunu söyledi.

“PARTİMİ ARAŞTIRARAK SEÇTİM”

Antalya’nın en genç milletvekili aday adayı olan Hüseyin Can Eren, daha önce herhangi bir siyasi partide görev almadığını, siyasete ilk defa DEVA Partisi ile girdiğini söyledi. Eren, parti seçim aşamasında Türkiye’de bulunan tüm siyasi partilerin kadrolarını incelediğini ve siyasi çalışmalarını yakinen takip ettiğini ifade ederek şunları söyledi; “Şu an siyasi partilerin içinde en liyakatli ve sağlam kadroyu DEVA Partisinin oluşturduğunu düşünüyorum. Bunun dışında DEVA Partisi şu an en kapsamlı eylem planlarına sahip parti olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye’deki güncel sorunlar için 22 adet eylem planı hazırladılar. O eylem planlarını bir hükümetin önüne koyduğunuz zaman a’dan z’ye her konu için çalışma yapabilir” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ DEVA’DA”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı AK Parti istifasından beri takip ettiğini aktaran Eren, Türkiye’nin geleceğinin DEVA’da olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti “DEVA Partisini seçmemdeki amaç; Ali Babacan’ın geçmişte ülkeye çok faydalı işler yapmasıdır. Genel Başkanımız Babacan, geçmişte iki büyük ekonomik krizi çözdü. Avrupa Birliği Başmüzakereciliğinde Avrupa Birliği kriterlerine Türkiye’yi yaklaştırması partiyi seçmemde en büyük etkenler arasındaydı” diye konuştu. Parti seçim aşamasında Türkiye’deki tüm partilerin kadrolarını incelediği aktaran Eren, en sağlam ve liyakatli kadroların DEVA Partisinde olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti; “DEVA Partisi şu an en kapsamlı eylem planlarına sahip parti olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye’deki güncel sorunlar için 22 adet eylem planı hazırladılar. O eylem planlarını bir hükümetin önüne koyduğunuz zaman a’dan z’ye her konu için çalışma yapabilir” dedi.

“60 GÜN SAHADA VATANDAŞLA OLACAĞIM”

Seçim gününe kadar her gün sahada vatandaşların yanında olacağını kaydeden Eren, seçmenler arasında en çok gençlere yöneleceğini söyledi. Bu seçimde milletvekili aday adayı olarak seçileceğine inandığını aktaran Eren, “Antalya’nın seçmeni demokrat bir seçmen olduğu için seçilebileceğimi düşünüyorum. Değişime ve çalışmaya önem veren bir seçmene sahip Antalya olarak. Önümüzdeki 60 gün boyunca bir milletvekili aday adayı olarak ben de her gün sahada vatandaşlarımızla birlikte olacağım. Kendimi vatandaşlara doğru anlatabildiğim sürece seçilebileceğimi düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

PARTİDEN EREN’E TAM DESTEK

DEVA Partisi İl Başkan Yardımcısı ve Gençlik Kolları Başkanı Avukat Erdem Ateş, genç milletvekili adayı adayı Hüseyin Can Eren ile adaylık başvurusu yaptığı anın fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşarak destekte bulundu. Ateş paylaştığı fotoğrafın altına Hüseyin Can Eren için “Parlamentoda gencecik pırlanta gibi bir arkadaşımızı görmek istiyoruz. Kıymetli kardeşim milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Kendisini tebrik ediyoruz, çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum” diyerek iyi dileklerde bulundu.

 

Ayşem SİCİM

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER