© Adalya Medya 2021

Futbol bahane dostluk şahane

‘Futbol bahane dostluk şahane’ mottosuyla spor yapıp zinde kalan muhtarlar sabahın ilk ışıkları ile spora başlıyor. Hafta içi mesaisinin yoğunluğunun oluşturduğu stresi, hafta sonu futbol oynayarak ve denize girerek atan muhtarlar, deniz öncesi ise kalp ve damar sağlığını destekleyen karpuzdan tatmayı ihmal etmiyor.

Muhtarların ve geçmişte futbol oynamış 40 ve 50 yaş üstü vatandaşların oluşturduğu Antalya Muhtarlar Master Takımı Kaptanı Kızılsaray Mahalle Muhtarı Recep Şengün, Cumartesi sabahları Konyaaltı Beach Park’ta, Çarşamba günleri ise Konuksever stadyumunda geniş katılımla akşam idmanı yaptıklarını söyledi.

Yıllardır yaz-kış demeden düzenli olarak spor yapmaya devam eden Antalya Muhtarlar Master Takımı kayıldığı turnuvalarda da önemli başarılara imza atıyor. “Biz her zaman her yaşta spor” diyoruz diyen Kızılsaray Mahalle Muhtarı Recep Şengün, “Spor yapmanın sağlık üzerinde bir dizi olumlu etkisi olduğu bilinmektedir. Muhtarlar, bu olumlu etkileri kendilerinde deneyimlemek için çeşitli spor aktivitelerini tercih ediyorlar. Bazıları spor salonlarına gidiyor, bazıları bisiklete biniyor, bazıları yürüyüş yapmayı seviyor biz ise futbol oynuyoruz” dedi.

Bu tip aktivitelerin stresi azalttığına işaret eden Balbey Mahallesi Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, “Biz muhtarlar olarak hafta içi mahallenin sorunları ile uğraşmaktan stres yükleniyoruz. Bu yoğun tempoya ayak uydurmak zorunda olduğumuz için sporu ihmal etmiyoruz. Yıllar öncesinden başlattığımız bir birlikteliğimiz var. Bu bize motive ediyor. Kent dışındaki futbol dostları ile kaynaşma imkânı buluyoruz” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER