© Adalya Medya 2021

Fenerbahçe: 1 Galatasaray: 3

Trendyol Süper Lig 6. hafta maçında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan ve Atilla Karaoğlan'ın yönettiği maçı Galatasaray 3-1 kazandı. Sarı-kırmızılı takımın gollerini 21. dakikada Livakovic (kendi kalesine), 28. dakikada Mertens ve 59. dakikada Gabriel Sara atarken Fenerbahçe'nin sayısını 63'te penaltıdan Edin Dzeko kaydetti.

Maçtan dakikalar şöyle:

10. dakikada Fred'in pasında soldan ceza sahasına giren Dzeko, atağa katılan Szymanski'yi gördü. Bu futbolcunun penaltı noktası üzerinden gelişine sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.

20. dakikada ceza sahasına gönderilen ortada önce Djiku, ardından İsmail Yüksek'in kafayla uzaklaştırmak istediği top, ceza sahası önündeki Torreira'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun gelişine şutunda yan direkten dönen top, kaleci Livakovic'in sırtına çarparak ağlara gitti: 0-1.

22. dakikada Dzeko'nun pasında meşin yuvarlağı kontrol eden Szymanski, savunmanın arkasına hareketlenen Oosterwolde'yi topla buluşturdu. Bu futbolcu, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı, kaleci Muslera topu çıkardı.

28. dakikada sol kanatta topla buluşan Yunus Akgün, kale sahası önündeki Osimhen'e doğru ortasını yaptı. Bu futbolcunun göğsüyle indirdiği meşin yuvarlağa hareketlenen Mertens, kale sahası içinden aşırtma bir vuruşla ağları havalandırdı: 0-2.

33. dakikada Galatasaray yarı alanında kazanılan serbest vuruşta Fred, Saint-Maximin'e pasını aktardı. Bu futbolcu, rakibinden sıyrılıp uzaktan sert vurdu. Kaleci Muslera, topu iki hamlede kontrol etti.

59. dakikada sağ kanatta topla buluşan Sara, Torreira ile verkaç yaparak çaprazdan ceza sahasına girdi. Bu futbolcu, uzak köşeye plase bir vuruşla fileleri havalandırdı: 0-3.

61. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Ceza sahası içinde topla buluşan Fred, son çizgiye inerken Abdülkerim Bardakçı'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Atilla Karaoğlan, penaltı noktasını gösterdi. 63'üncü dakikada penaltıda topun başına geçen Dzeko, yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-3.

88. dakikada sol kanatta topla buluşan İrfan Can Kahveci, ceza sahası içinde müsait pozisyondaki En-Nesyri'ye doğru ortasını yaptı. Bu futbolcunun kafa vuruşunda, top az farkla üstten dışarı gitti.

90+4. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın sağdan ortasında İrfan Can Kahveci, topu kale sahasına hareketlenen En-Nesyri'ye indirdi. Bu futbolcunun vuruşunda, kaleci Muslera'dan dönen top yine En-Nesyri'de kaldı. Faslı oyuncunun yakın mesafeden şutunda, kale çizgisi önündeki Nelsson gole izin vermedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörüm Jose Mourinho, Galatasaray’la oynadıkları Trendyol Süper Lig 6. hafta maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

 

Karşılaşmayı değerlendiren Jose Mourinho, “Salakça bir cevap olarak gözükecek ama onlar bizden daha çok gol attıkları için kazandı. Daha çok gol atan takım kazandı. Bu futbolun pragmatizmi. Çünkü bizim maça ne kadar iyi başlamış olmamız veya maç içerisinde ne kadar çok pozisyon üretmiş olmamızın, ne kadar çok domine etmiş olmamızın hiçbirinin önemi yok. Hiçbir şeyden ilk golü yedik. Ortada hiçbir şey yoktu. Bir taç atışıydı. Yanlış hatırlamıyorsam stoper ceza sahası içine girdi ve onun hareketlenmesini kaçırdık. Akabinde ikinci top ve şutla gelen gol. Sonra tekrardan maça döndük ama ne kadar pozisyona girdiğimizin, ne kadar pozisyon kaçırdığımızın bir önemi yok.  3-1’den sonra her şeyi riske etmemizin bir önemi yok. Çok fazla pozisyon kaçırmış olmamızın önemi yok. Tek önemli şey, onlar bugün 3 gol attı, biz 1 gol attık ve bugün sadece penaltı noktasından gole çevirebildik şutumuzu. Cevabım bu. Pragmatik olarak baktığımızda daha çok gol atan kazandı.

 

Futbolda yeterince uzun süre geçirdim. Kaybettiğiniz zaman oyuna giren oyuncular istediğiniz şeyleri yapamadığında bu tarz soru işaretlerinin oluşmasını bilecek kadar, yeteri kadar tecrübem var. Ama futbol bu. Amrabat’ın çok iyi bir ikinci yarı geçirdiğini düşünüyorum stoper olarak. Aslında sahte, hibrit bir stoper olarak harika oynadı bence. Aynı zamanda ilk yarıda eksik olan akışkanlığı sağladı bizler için. Aynı şekilde İrfan ve En-Nesyri de girdikleri zaman ellerinden geleni yaptılar. Tabii ki onların daha fazlasını yapmalarını isterdim. Neysri bugün inanılmaz şanslar yakaladı ama atamadı. Aynı şekilde Osimen ve Mertens’in yaratmış olduğu pozisyon gibi bir pozisyon yarattık kafayla ikinci topu kazandıktan sonra üçüncü adama oynama konusunda. Kolay bir pozisyon olabilirdi. Tabii ki onun açısından mutlu bir maç olmadı ama sonradan girenlerin suçlanmasını kabul edemem. Maximin de bugün çok fazla pozisyona girdi. Ama tekrarlıyorum, rakibimiz iki taç atışından gol buldu. Bu onların suçu değil, bizim suçumuz. Aslında maça iyi başladık. Rakibimiz daha tedbirli ve tecrübeli bir şekilde başladı. Bizim dominasyonumuzu engellemeye çalıştılar. Szymanski’nin çekmiş olduğu bir şut vardı, ona yarım gol diyebiliriz. Szymanski normalde o pozisyonları gole çevirir. Şut atmasına bile gerek yoktu. Topu kaleye yuvarlaması yeterli olurdu. İki taç atışından gol yedik. Bugün savunmada birkaç hata yaptık. Rakibimiz bizim de oyunumuzdan kaynaklı olarak çok fazla hata yaptı ama biz gol atamadık. Maçın hikâyesi bu. Rakibimizin bizden daha üstün olduğunu düşünmüyorum ama tabii ki 3 puan aldıkları için onları tebrik ediyorum.” dedi.

 

Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 3

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Ceyhun Sesigüzel, Süleyman Özay

Fenerbahçe: Livakovic, Mert Müldür, Djiku (Dk. 67 En-Nesyri), Çağlar Söyüncü, Oosterwolde, İsmail Yüksek (Dk. 46 Amrabat), Fred (Dk. 80 Mert Hakan Yandaş), Tadic (Dk. 61 İrfan Can Kahveci), Szymanski, Saint-Maximin (Dk. 80 Cengiz Ünder), Dzeko

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan (Dk. 86 Nelsson), Sanchez, Abdülkerim Bardakçı, Jakobs, Torreira (Dk. 84 Berkan Kutlu), Sara (Dk. 84 Kerem Demirbay), Barış Alper Yılmaz (Dk. 83 Jelert), Mertens (Dk. 75 Sallai), Yunus Akgün, Osimhen

Goller: Dk. 20 Livakovic (Kendi kalesine), Dk. 28 Mertens, Dk. 59 Sara (Galatasaray), Dk. 63 Dzeko (Penaltıdan) (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 25 Mert Hakan Yandaş (Yedek kulübesinde), Dk. 71 Fred, Dk. 75 En-Nesyri (Fenerbahçe), Dk. 30 Yunus Akgün, Dk. 36 Sanchez, Dk. 43 Kaan Ayhan, Dk. 62 Abdülkerim Bardakçı, Dk. 65 Barış Alper Yılmaz, Dk. 71 Jakobs (Galatasaray)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER