© Adalya Medya 2021

Esnaf istiyor zam geliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, akaryakıt fiyatlarındaki artışı gerekçe göstererek toplu ulaşım ücretlerine zam talebinde bulunan esnafı yine üzmedi. Ulaşım ücretlerine yılbaşından bu yana toplamda yüzde 53 zam yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Genel Kurulu’nda alınan kararla bu yıl 2 ay arayla ikinci kez toplu ulaşıma zam yapıldı. Ulaşım esnafının akaryakıt fiyatların artmasını gerekçe göstererek talep ettiği zam kabul gördü. Buna göre 5 lira 20 kuruş olan indirimsiz toplu taşıma ücreti 6 lira 70 kuruşa yükseldi. Öğrenci ücreti ise 2.65’ten 3 lira 40 kuruşa çıkarıldı.

Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan’ın zam kararı sonrası yaptığı açıklamada, ‘Biz yüzde 100 zam istiyoruz ama yüzde 28 civarında zam yapıldı’ ifadeleri dikkat çekti.  Yasin Arslan’ın sosyal medya hesabından akaryakıta gelen her zam sonrası maliyet hesabı yaptığı ve toplu ulaşıma yüzde 150 zam şeklinde talepte bulunduğu gözlendi.

Antalya kent merkezinde toplu taşıma esnafının talebi üzerine ulaşım ücretlerine yüzde 25 zam yapılması kararı alınmış, 15 Ocak 2022 tarihi itibariyle uygulanan zam ile 4 lira 10 kuruş olan toplu taşıma ücreti 5 lira 20 kuruşa yükselmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER