© Adalya Medya 2021

'Esnaf çocuğu olarak yanınızdayım'

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığına (AESOB) yeniden seçilen Adlıhan Dere’yi ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti, esnaflık ve ticari hayat üzerine görüş alış verişinde bulundular. 

HER DAİM ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ 

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, AK Parti olarak, bir milletvekili olarak, bir esnaf çocuğu olarak  her zaman esnafın yanlarında olduklarını ifade ederek  “özellikle pandemi döneminde kredi ve hibelerle esnafımızı destekledik,  bundan sonra da esnafımızın  ticari pastadan daha çok pay alabilmesi için esnaf odalarıyla ve esnaf temsilcileriyle birlikte çalışmaya devam edeceğiz”, dedi.

Antalya Milletvekili Atay Uslu  şöyle devam etti: “Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Adlıhan Dere ile yakın çalışıyoruz, sürekli iletişim ve istişare halindeyiz. Başkanım ile Esnafımızın taleplerinin hem yürütme organı hem yasama nezdinde çözümü için birlikte çalışıyoruz.  Esnafımızı ilgilendiren yasa tekliflerini birlikte değerlendiriyoruz. Daha önce çıkardığımız esnafı ilgilendiren bir çok yasal  düzenlemede Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizin, esnaf odalarımızın ve Adlıhan Başkan’ın  katkısı çok fazladır.  Esnafımıza her daim destek sunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Hükümetimize, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’a, Antalyamızın evladı Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na, Milletvekili arkadaşlarımıza bir esnaf evladı olarak teşekkür ediyoruz“.

ESNAFLIK: BESMELE İLE AÇILAN TEZGAH, ŞÜKÜRLE KAPANAN KEPENKTİR.

Milletvekili Atay Uslu ziyarette esnaflığın özel bir statüyü temsil ettiğini belirterek esnaflık ile ilgili görüşlerini şöyle ifade etti:  “Anadolu'da asırlar boyunca devletler kurulmuştur, yönetimler değişmiştir ancak binlerce yıllık birikimiyle, kültürüyle, ahlakıyla  esnaf ve sanatkarımız daima medeniyetimizin harcı olmuştur.  Esnaflığın muhteşem özellikleri yüzyılların imbiğinde olgunlaşarak bugünlere ulaşmıştır. Esnafımız güçlüyse toplumumuz da güçlü olur, medeniyet kodlarımızın gücü de hissedilir. Sabahları besmele ile açılan tezgahlar, akşamları şükürle indirilen kepenkler medeniyetimizin yüzyılları aşan asil bir yönüdür. Esnaf ticari bir sınıf olmaktan öte  kültürüyle, dayanışmasıyla  ekonominin mana tarafını en iyi bilen ve yaşayan kişilerdir.  Siftahı müşteriden, bereketi Cenab-ı Allah’tan bekleyen anlayış sahibi esnaf ve sanatkârımız hayatın yalnızca maddi tarafını değil, manevi zenginliğini de temsil etmektedir. 

ESNAFIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ

Karınlarımızı doyuran lokantacılarımız, Sıcacık ekmeği sofralarımıza sunan fırıncılarımız, Kasaplarımız, terzilerimiz, emlakçılarımız, aktarlarımız, berberlerimiz, kamyoncularımız, manavlarımız, pastanecilerimiz, kırtasiyecilerimiz, marangozlarımız, hırdavatçılarımız, fotoğrafçılarımız, tuhafiyecilerimiz, mobilya, konfeksiyon ve ayakkabı imalatçılarımız ve daha bir çok alanda hizmet sunan esnafımıza ve esnafımızın odalarına  şükranlarımızı sunuyoruz, bereket ve bol kazanç temennilerimizi sunuyoruz ve Birlik Başkanımıza başarılar diliyoruz. 

ATAY USLU ESNAF DOSTU BİR MİLLETVEKİLİMİZDİR.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu’ya destekleri için teşekkür ederek şunları ifade etti: “Atay Uslu vekilimiz bir esnaf çocuğu. Babası fırıncı ve üyemiz. Kendisi esnafın halinden en iyi anlayanlardan.  Her daim yanımızda, her türlü derdimize, talebimize sağolsun anında cevap veriyor.  Atay Uslu Esnaf dostu bir milletvekilimiz. Taleplerimizi anında Bakanlarımızla, Cumhurbaşkanımızla paylaşıyor, çözüm üretme konusunda adımlar atıyor. TBMM’de esnafı ilgilendiren bir çok kanun teklifinin hazırlanma sürecinde beraber istişarelerde bulunduk. Destekleriyle yasal değişiklik taleplerimiz kanuna dönüştü.  Esnafımıza destekleri  ve ziyaretleri için çok  teşekkür ediyoruz.”  

Esnaf odaları birliği ziyaretinde Atay Uslu’ya Ak Parti İl Başkan Yardımcıları İzzet Sultanyar, Avukat Hüseyin Yavuzer ve Avukat Berkant Yavuz eşlik ettiler.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER