© Adalya Medya 2021

Esmeray’dan kandil mesajı

Ramazan ayının müjdeleyicisi Berat kandili ile ilgili mesaj yayımlayan Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, bu mübarek gecenin kendimizi sorgulama, geçici olanla kalıcı olanı fark etme, kalp gözümüzü açma ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunduğunu hatırlattı.

Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, tüm İslam aleminin berat kandilini kutladı. Her yıl gelişiyle pek çok güzelliğin yaşandığı rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı şerife yaklaştığımızın habercisi, kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat Kandilinin, manevi bir nefes aldırma, kendimize dönme, tefekkür etme, kendimizi sorgulama, geçici olanla kalıcı olanı fark etme, kalp gözümüzü açma ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunduğunu dile getirdi.

‘ARINMA VE İYİLİKLERE YÖNELMEDİR’

Esmeray “Berat, kişinin kendisiyle hesaplaşması ve yüzleşmesi demektir. Hesaplaşmak suretiyle yıkıcı duyguları dizginleme, kin, öfke ve nefret gibi kötü duygulardan arınma ve iyiliklere yönelmedir. Çirkinliklerden, haksızlıklardan ve adaletsizliklerden uzak olmaktır. Heva ve hevese, nefse ve şeytanın hilelerine karşı uyanık olma halidir. Berat insanın maddi ve manevi yüklerinden kurtuluşudur, böylece gerçek anlamda özgürlüğe kavuşmasıdır.Kültür Memur-Sen olarak Berat Kandilinizi tebrik ediyoruz. Berat Kandili, başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin her türlü dertlerden ve sıkıntılardan bir an evvel kurtulmasına vesile olmasını, günah yüklerimizden berat etmiş olarak Ramazan-ı şerife girmeyi nasip etmesini Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyoruz” dedi.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER