© Adalya Medya 2021

Esmeray’dan ateşkes çağrısı

İsrail’in Filistin’de 8 bin Müslümanı katlettiğini belirten Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, kara operasyonunu genişleten İsrail’e dur denilmesi ve bölgede akan kanın durması adına bir an evvel ateşkes sağlanması gerektiğini söyledi.

ÜST ÜSTE SAVAŞ SUÇU

Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde kara operasyonlarını genişletmeye devam etmesini ve son olarak da Filistin Kızılayı’na ait tesis ve depoları imha etmesine büyük tepki gösterdi. Refah Sınır Kapısı’ndan geçirilen insani yardım malzemelerinin yapılan saldırı ile yok olduğunu, eli kanlı İsrail’in hastane bombalamadan sonra bu saldırısının da savaş suçu niteliği taşıdığını söyledi. 

8 BİN MÜSLÜMAN KATLEDİLDİ

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığının İsrail saldırılarında 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 262'si kadın olmak üzere 8 bin 5 Filistinlinin öldürüldüğünü, 20 bin 242 kişinin yaralandığını bildirdiğinin altını çizen Başkan Esmeray, bu vahşetin bir an önce son bulmasını, dünya ülkelerinin bu katliama sessiz kalmamaları ve bir an evvel ateşkesin ilan edilmesi gerektiğini dile getirdi. Esmeray, “Dünyanın en büyük açık hava hapishanesini kurdular, sesini çıkaranı vurdular, her metre karesinde Müslümanın ahı, mazlumların kanı olan Gazze yine ateş altında. Günlerdir canlı yayınlarda korkunç bir vahşet izliyoruz. Ağır bombardımanlarla Gazze harabeye çevriliyor. Parçalanmış cesetler, bebekler ve çocuklarla can pazarı kurulmuş Gazze’de, Gazze yok oluyor. Gazze ölüyor. Gazze’de ölen sadece masum siviller değil, Gazze’de insanlık ölüyor” diye seslendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER