© Adalya Medya 2021

Esmeray saldırıyı lanetledi

Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, Filistin’in Refah bölgesindeki çadıra yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınadı. Esmeray, “Bu vahşete sessiz kalanların işlenen suçlara ortak olarak tarihin kara sayfalarına geçecektir” dedi.

İsrail’in Refah’taki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgenin yakınında yaşayan Filistinlilerin çadırlarına saldırı düzenlemesi sonucunda 45 Filistinli hayatını kaybederken 249 Filistinli de yaralandı. Yaşamını yitirenlerden 23'ünün kadın, çocuk ve yaşlılardan oluştuğu aktarıldı. Yapılan hain saldırıyı kınayan Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, “İsrail Başbakanı Netanyahu çıkıp Refah'ta Filistinlilerin kampının bombalanmasının "trajik terslik" olduğunu söyleyerek adeta insanların aklıyla alay etmektedir. Yaşanan bu barbarlığın cezasız kalmaması gerekir. Bu vahşete sessiz kalanların işlenen suçlara ortak olarak tarihin kara sayfalarına geçecektir” dedi.

Esmeray sözlerini şöyle sürdürdü: “Birleşmiş Milletlerin yargı organı Uluslararası Adalet Divanı (UAD), 24 Mayıs'ta aldığı tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti ancak İsrail Gazze’nin 30 km güneyine sığınmış masum insanlara da bomba yağdırmaktan geri durmamıştır. Bu kalleşçe saldırıya karşı dünya ülkeleri Siyonist İsrail’in zulmüne adeta seyirci kalmaktadır. İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana saldırılarına ara vermeden devam ettiğini belirtti. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 36 bin 50'ye yükseldiğini, yaralı sayısının  ise 81 bini aştığını belirten Başkan Esmeray, “Masumların tüm dünyanın gözleri önünde katledildiği bir ortamda bütün ülkelerin üzerine düşen insani sorumluluk çerçevesinde, itidalli bir biçimde hareket etmesi ve taraflar arasında ateşkes sağlanması konusunda gerekli girişimlerde bulunması tüm ülkelerin en temel vazifesidir. Bu zulme artık dur denilmelidir” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER