© Adalya Medya 2021

Erdoğan’dan ‘Kukla’ çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altılı masanın aslında 7’li masa olduğunu belirterek, “7’sinin elinde bir kukla koymaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

"Aday açıklama tarihlerinde bile belirsizlik var"

Gelin biz bunlara 7'li masa diyelim. 6 deyince eksik oluyor. Malum parti masanın altında. Biz seçim tarihini açıklayarak, rahatlarını bozduk. Toplanıp toplanıp bunlar dağılıyordu. Seçim tarihi vermesek aday çıkaracakları yoktu. Aday açıklama tarihinde bile belirsizlik var. Biri '13 Şubat'ta açıklayacağız' diyor biri 'Planımız yok' diyor. Siz birbirinize güvenmiyorken, millet size nasıl güvensin. 7'sinin elinde bir kukla koymaya çalışıyorlar. Yıpranır diye açıklamıyorlarmış. Bu nasıl iş. Adayın yıpranacağından korktuğunuz için açıklayamazken, biz Türkiye Yüzyılı'na hazırlanıyoruz. Bu yola çıkan tabi ki yıpranacak. Yorulmadık yorulmuyoruz, yıpranmadık yıpranmıyoruz. Bunların hiçbirinin Anayasa'nın maddelerinde yeri yok. Adımları atarken bunların aklı neredeydi. Cumhurbaşkanı seçildik akılları neredeydi. O zaman konuşmadılar. Adayın seçilme şansı olmadığını görüyorlar bundan dolayı rahatsızlar. Biz ilk dönemi tamamlamış olacağız yeniden adaylık önünde engel bulunmuyor. Tartışmaları gereksiz buluyorum. Bunlar suyu bulandırma çabalarıdır.

"Dertleri kukla cumhurbaşkanını aday yapabilir miyiz?"

Benzerlik değil tam anlamıyla koalisyon dönemine dönüş söz konusu olacak. Başbakan olduğumda bakan sayısı 35'ti. Biz ne yaptık. Böyle olamaz. Sayıları indirdik, 17 bakanımız var. Bunu 7'li masada olanların bazıları bilir. Bunlar israfın ta kendisidir. Bu masa müdavimleri erken başladı ağlamaya. Çünkü bir şey kapmaları lazım. Tek dertleri kukla cumhurbaşkanını aday yapabilir miyiz? Eski Türkiye'de olduğu gibi 6'lı masanın bakanlık kavgaları yakındır. Hiçbir netice buradan alamayacaklar. Milletim bunlara bu ülkeyi teslim etmez.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER