© Adalya Medya 2021

Erdoğan’dan asgari ücret cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi kesim ve sendikaların talepleri üzerine asgari ücrete ikinci bir zam konusunda düşüncelerini paylaştı.

NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi vesilesiyle gerçekleştirdiği Belçika ziyareti dönüşünde asgari ücret konusunda gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz” açıklamasında bulundu.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, asgari ücrete iki kez zam yapılabileceğini söylerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise "Tartışmayı anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık" ifadelerini kullanmıştı. 

İşçi kesim ise hayat pahalılığı nedeniyle yılbaşında açıklanan zam miktarına ek olarak Temmuz ayında da asgari ücrete zam yapılması beklentisi içine girdi. Öte yandan Türkiye’deki işçi kesim gerçekleşmiş enflasyon miktarına göre zam alırken, memurlar öngörülen enflasyona göre ücret artışına tabi tutuluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER