© Adalya Medya 2021

Erdoğan: “Muhabbetimiz sadece bir retorik değil”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Afrika 3. Ekonomi ve İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, “Afrika’nın kalplerimizdeki müstesna yerini her vesileyle dile getiriyorum. Afrikalı kardeşlerimize muhabbetimizin sadece bir ‘retorik’ (söz söyleme sanatı) olmadığını, kıta genelinde yaptığımız çalışmalarla ortaya koyuyoruz. Afrika’da kapısı çalınmadık dost, yarası sarılmadık gönül, iş birliği yapılmadık ülke bırakmıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika 3. Ekonomi ve İş Forumu’na katılarak bir konuşma yaptı. Koronavirüs salgını nedeniyle geçen sene forumun “çevrimiçi” formatta düzenlendiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buna rağmen ikinci forumun katılım ve sonuçları itibariyle başarılı olduğunu memnuniyetle müşahede ettik. Hamdolsun üçüncü toplantımızı yüz yüze gerçekleştiriyoruz. Üstelik Afrika ziyaretinden sonra bunu gerçekleştirmiş olmak bize ayrı bir mutluluk veriyor. Afrika’yı gezdik, dolaştık ve Afrika’nın liderleri ile bir araya geldik. Afrika’da durum nedir, ne değildir bunları konuştuk ve şimdi de buradayız. Ticaret Bakanlığımıza, Dışişleri Bakanlığımıza ve Afrika Birliği Sekretaryasına, forumun düzenlenmesi noktasında gösterdikleri çabalar dolayısıyla teşekkür ediyorum. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu DEİK’i bu güzel organizasyon için ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

“Forumun, Afrika kıtasıyla iş birliğinin güçlenmesine katkı sağlamasını diliyorum”

Forumun, Türkiye’nin gönül köprüleri kurduğu Afrika kıtasıyla iş birliğinin güçlenmesine katkı sağlamasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nitekim dün ve bugün yapılan oturumlarda enerjiden tarıma, sağlıktan bankacılık sistemine ve inovasyona kadar birçok alanda karşılıklı yatırım fırsatları ele alındı. Türkiye ile Kıta ülkeleri arasındaki potansiyeli harekete geçirecek politika önerileri, foruma katılan yetkin isimler tarafından paylaşıldı. İş birliğimizin güçlü yönlerinin yanı sıra üzerinde hep birlikte çalışmamız gereken başlıklar da forum çerçevesinde tartışıldı, değerlendirildi. Burada gündeme getirilen hususların, kıtayla ilişkilerimizi güçlendirme gayretlerimizde bize yol göstereceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: tccb.gov.tr

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER