© Adalya Medya 2021

Erdoğan AYM törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Metin Kıratlı’nın yemin törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Kıratlı’nın üyelik yeminini ve kisvesinin giydirilmesi töreni ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Özkaya’nın konuşmasını takip etti.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Yüce Divan Salonu’nda gerçekleştirilen törene gelişinde Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra törenin düzenlendiği salona geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Kıratlı’nın üyelik yeminini ve kisvesinin giydirilmesi töreni ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Özkaya’nın konuşmasını takip etti.

Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Doç. Dr. Metin Kıratlı’nın Andiçme ve Bireysel Başvurunun Kabulünün 12. Yıldönümü Töreni Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yüksek yargı organlarının üyeleri ve davetliler katıldı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, törende yaptığı konuşmada yeni seçilen Üye Doç. Dr. Metin Kıratlı’yı tebrik ederek kendisine görevinde başarılar diledi; üyeliğinin şahsına, ailesine, Anayasa Mahkemesine ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.

Tüm yargı teşkilatının 2 Eylül 2024’te başlayan yeni adli yılını kutlayan Başkan Özkaya, yeni adli yılda da milletimizin adalet talebinin karşılanması noktasında yargı mensuplarının ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarına yürekten inandığını vurgulayarak toplumun huzuru, iç barışı, refahı ve güvenliği için adaletin vazgeçilmez bir unsur olduğunun altını çizdi.

“Bütün yargısal çabaların gayesi adaleti tesis etmektir.”

Yargısal faaliyetlerin başaktörleri olan hâkim ve savcıların hakkın ayakta tutulması ve adaletin sağlanması bakımından en önemli sorumluluğun kendilerinde olduğunu asla hatırlarından çıkarmaması gerektiğini belirten Başkan Özkaya, hâkim ve savcıların iç dünyalarındaki öznel duygu ve düşünceleri de dâhil olmak üzere herhangi bir dışsal etki altında kalmadan, çekinmeden, endişe duymadan, tarafsız bir tutumla pozitif hukuk düzenimizin öngördüğü çerçeve içinde özgürce karar vermelerinin gerekliliği üzerinde durdu ve “Anayasal kimliğimizi oluşturan ilke ve değerlerin en önemli güvencesi, bağımsız ve tarafsız bir yargının varlığıdır. Bağımsız ve tarafsız bir yargının varlığı da ancak bağımsız ve tarafsız hâkimlerle mümkündür.” şeklinde sözlerine devam etti.

Başkan Kadir Özkaya’nın konuşmasının ardından andiçme törenine geçildi. Özgeçmişi okunan Doç. Dr. Metin Kıratlı yemin etti, Kıratlı’ya kisvesi Başkan Kadir Özkaya tarafından giydirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER