© Adalya Medya 2021

Düzen’den bayram mesajı

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, 11 ayın sultanı Ramazan ayının sona ermesi ve Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Saadet Partisi İl Başkanı Ramazan Düzen şu ifadeleri kullandı:

“Bugün 84 milyon insanı birbirine bağlayan en önemli günlerden birini yaşıyoruz. Aynı zamanda dünya üzerindeki 3 Milyar Müslüman ile aynı duyguları paylaşıyoruz. Bayramın birliğimizin ve beraberliğimizin daha da kuvvetlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Hem dünyamız, hem bölgemiz hem de ülkemizin çok ciddi sorunları mevcut. Bu sorunların başında adaletsiz gelir dağılımı gelmektedir. Bir taraftan zenginler servetlerini katlarken; diğer taraftan fakir insanların sayısının gün geçtikçe katladığı zamanları hep beraber yaşıyoruz. Aynı zamanda bölgemizde yaşanılanlar, etnik kimlik üzerinden yürütülen siyasi kamplaşmalar da sorunlarımızın başında yer almaktadır. Ülkemizi ve şehrimizi bir an evvel bu çatışma ortamından kurtarıp, huzurun ve barışın egemen olduğu bir iklim oluşturmaya çok acil ihtiyacımız vardır”

 

Toplumsal çıkmazı iyice zora sokan ekonomik belirsizlik hepimizi endişelendirmekte, ülkemizin geleceğini düşünmeye sevk etmektedir. Genci, yaşlısı; evlisi bekarı, memuru esnafı herkes kaygılı ve de geleceğe umutsuz bakmaktadır diyen İl Başkanı Düzen, “Kimse yarın ne olacak öngöremiyor. Türkiye tam anlamıyla; siyasetiyle, ekonomisiyle, adalet kurumlarıyla bir öngörülemezdik dönemi yaşamaktadır. Bu ekonomik buhranla birlikte kutuplaşma ve ayrışma da toplumumuzu yıpratmaktadır diyerek; “ Her gün gazete sayfalarında, televizyon ekranlarından, sosyal medya hesaplarından milletimizin bir ve beraberliğini adeta dinamitleyen, darmadağın eden beyanlarda bulunulmaktadır diye belirtti.

Düzen, mesajında; “En müşterek konularda dahi ayrışmaya, en ortak noktalarda dahi kamplaşmaya sevk eden açıklamalar yapılmaktadır. Öncelikle ve de acilen toplumun örnek aldığı siyasiler üsluplarını düzeltmeli; birlik ve beraberliğe sözleriyle, üslup ve davranışlarıyla olabildiğince sahip çıkmalıdır. Bu kutuplaşmaların sonucu hepimiz için üzüntü verici olur, bedelini millet olarak çok ağır bedeller öderiz.

Biz; oturup konuşarak çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuzun kalmayacağına inanıyoruz. Hem ülkemizin, hem bölgemizin meselelerini bir araya gelerek, konuşarak, fikir alışverişinde bulunarak çözebiliriz. Siyasi menfaatler ve günlük kısır tartışmalar uğruna topluma kalıcı yaralar bırakmamamız gerekmekte ve burada hepimizin üzerimize büyük vazifeler düşmektedir. Bu bayramı bir dönüm noktası olarak belirlemeli; bulunduğumuz şehirde birlik ve beraberliği hep birlikte inşaa etmeliyiz. Sokaklarımızın tekrar sıcak gülümsemelere, samimi kucaklaşmalara ihtiyacı var. Birbirimizi ziyaret edip, bir bardak çayını içmeye, dertleşmeye, ortak problemlerimiz konusunda fikir alışverişinde bulunmaya ihtiyacımız var. Tüm farklılıklarımıza rağmen, müştereklerimizde buluşmalı, ayrılıkları değil, beraberliklerimizi çoğaltmalı… Siyasi çekişmeleri, kısır tartışmaları bir kenara bırakarak, Antalya’mıza şehrimize ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramınızı bir kez daha tebrik ediyorum. Bu Ramazan Bayramın Antalya’mıza, ülkemize, İslam Alemine ve tüm insanlığa  adalet, barış, kardeşlik getirmesini temenni ediyor; her birinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.” sözlerine yer verdi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER