© Adalya Medya 2021

Döner ev gerçeğe döner mi?

Yıllarını inşaat sektörüne harcamış emekli inşaat ustası İsmail Şimşek, ilkokul eğitimi bile olmadan öğrendiği Autocad programı ile döner ev tasarımı yaptı ve evinin bahçesinde 3 yıl boyunca bunu inşaa etti. Şimşek, şimdi döner evin bir yatırımcı eliyle Antalya’ya kazandırılması hayalini kuruyor.

Kendi çizdi kendi inşaa etti

Yıllarca inşaat ustalığı yapmış ve ilkokulu dışardan bitirmiş bir isim olan İsmail Şimşek, Gündoğdu Mahallesi 2497 sokakta bulunan evinin bahçesinde 3 yıl uğraş vererek 2017 yılında maket bir döner ev üretti. 75 yaşındaki Sivaslı İnşaat Ustası, emekli olduktan sonra İnşaat Mühendisi kardeşinin de desteği ile Autocad programını öğrendi. Döner evin çizimini bilgisayarda yaptıktan sonra malzemeleri temin eden ve otoparkından, kamelyalarına, doğalgazından, elektrik ve su hattına kadar her şeyi planlayan İsmail usta, şimdi evinin Antalya’nın en güzel yerine inşaa edilmesi hayalini kuruyor.

360 derece dönüyor

‘Döner ev benim bir hayalim’ diyen İsmail Şimşek, emekliliğinde boş durmamak ve bir şeyler icra etmek adına böyle bir maket yaptığını söyledi. Şimşek, “Döner evi 3 katlı ve en üst katı dubleks olarak düşündüm. Tahta, demir uygun malzemeleri temin ettim. Otopark var, binanın 4 köşesinde kamelya var. Balkonlarda led ışıklandırma mevcut. Doğalgaz ve su bağlantısı da yaptım. Elektrik kablosunu prize taktığınızda 360 derece dönmeye başlıyor. Güneşin doğuşunu batışını herkes görebiliyor. Bu projeyi hayata geçirmek isteyen olursa kapım açık. Antalya’ya böyle bir evin kazandırılması beni mutlu eder” dedi.

Bu evin Masadağı’na inşaa edilmesi halinde Antalya’nın konut sahiplerinin ayaklarının altında olacağını belirten İsmail Şimşek, “Antalya’nın seyir terası konumundaki Masadağı’ndan bu güzel kenti seyretmek apayrı bir duygu olabilir. Bunun hayata geçirilmesi en büyük hayalim. Döner ev daha da geliştirilebilir. Ciddi manada ilgi ve alaka bekliyorum” diye konuştu.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER