© Adalya Medya 2021

Doktor derdime bul bir çare

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında İlhan Palut yönetimindeki Rizespor ile Alex de Souza yönetimindeki Antalyaspor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Rizespor 2-1'lik skorla kazandı. Karadeniz ekibinin gollerini 38'de Jurecka ve 44'te Alikulov kaydetti. Antalyaspor'un tek golü ise 87'de Gaich'ten geldi.

Süper Lig 2024-2025 sezonunun 8’inci haftasında Antalyaspor, deplasmanda Rizespor’a konuk oldu.

Antalyaspor maça etkili başlasa da girdiği pozisyonları bir türlü değerlendiremedi.

Rizespor, 33’inci dakikada santrforu Jurecka ile 1-0 öne geçti. Sağ kanattan hücuma katılan Taha penaltı noktasının önüne doğru ortasını yaptı. Demarke pozisyonda olan Jurecka yaptığı kafa vuruşu ile sol köşeye doğru topu gönderdi. Yerden seken top köşeden ağlar ile buluştu: 1-0.

 

Rizespor, 44’üncü dakikada Alikulov ile farkı ikiye çıkardı. Köşe vuruşunda topun başına geçen Hadziahmetovic kale alanının önüne doğru ortasını yaptı. Çok iy yükselen Alikulov, Güray’ın üzerinden yaptığı kafa vuruşu ile meşin yuvarlağı sağ üst köşeden ağlara gönderdi: 2-0.

Mücadelenin ilk yarısı 2-0 Rizespor’un üstünlüğüyle sona erdi.

Antalyaspor, 87’nci dakikada Gaich ile farkı bire indirdi. Penaltı noktasının sağ önünden topla buluşan Gaich, sağ ayağı ile gelişine vuruşu yaptı. Mosci’ye çarpan top yine Gaich’in önünde kaldı, bu kez sağ ayağının ucuyla vuruşunu yapan Gaich topu ağlara gönderdi: 2-1.

Maçta başka gol olmayınca Antalyaspor, sahadan puansız ayrıldı. Kırmızı-beyazlılar, ligde gelecek hafta evinde Galatasaray ile karşılaşacak. Rizespor bu sonuçla ligde puanını 7'ye çıkardı. Alex de Souza'nın takımı ise 8 puanda kaldı.

STAT: Çaykur Didi

HAKEMLER: Burak Pakkan, Anıl Usta, Mert Bulut, Mustafa Kürşad Filiz.

RİZESPOR: Ivo Grbıc, Taha Şahin, Attıla Mocsi, Husniddin Alikulov, Halil Pehlivan, Giannis Papanikolaou (Dk. 71 Mithat Pala), Amir Hadziahmetovic, David Akintola (Dk. 61 Martin Minchev), Dal Varesanovic, Emrecan Bulut (Dk. 61 Altin Zeqiri), Vaclac Jurecka (Dk. 71 Ali Sowe).

ANTALYASPOR: Kenan Piric, Thalisson Kelven, Sam Larsson (Dk. 60 Soner Dikmen), Güray Vural, Moussa Djenepo (Dk. 55 Adolfo Gaich), Olek Petrusenko (Dk. 62 Abdurrahim Dursun), Jakub Kaluzinski (Dk. 55 Van De Streek), Andros Townsend (Dk. 60 Ramzi Safuri), Mert Yılmaz, Braian Samudio, Veysel Sarı.

GOLLER: Dk. 38 Vaclac Jurecka, Dk. 44 Husniddin Alikulov (Rizespor) – Dk. 87 Adolfo Gaich (Antalyaspor)

SARI KARTLAR: Giannis Papanikolaou, Ali Sowe, Ivo Grbıc, David Akintola, Dal Varesanovic, Emrecan Bulut (Rizespor) – Sam Larsson, Olek Petrusenko (Antalyaspor)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER