© Adalya Medya 2021

DEVA’dan zamlara bisikletli tepki

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl ve İlçe teşkilatı üyeleri, akaryakıta üst üste gelen zamlara karşı “İktidarın zammı varsa halkın da yeşil pedalı var” sloganıyla tepki gösterdi.

 

Akaryakıt zamlarına bir tepki de Demokrasi ve Atılım Partisi’nden (DEVA) geldi. Sahil Antalya Yaşam Parkı’ndaki bisiklet yolunda “İktidarın zammı varsa halkın da yeşil pedalı var” sloganıyla biraraya gelen partililer, bisiklete binerek akaryakıt zamlarına karşı tepkilerini ortaya koydu.

Gerçekleştirilen eyleme İl Yönetiminden Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Emre Karaşin, İl Teşkilat Başkanı Kıvanç Çetinkaya, Muratpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Kemal Dal, Konyaaltı İlçe Başkanı Şafak Çelik, Kepez İlçe Yönetim kurulundan isimler ve üyeler katıldı. Hem akaryakıt zamlarına hem de fosil akaryakıtların doğaya verdiği zarara dikkat çeken DEVA Partisi Antalya İl Teşkilat Başkanı Kıvanç Çetinkaya, bunlara karşı bisiklet kullanılmasının önemli olduğunun altını çizdi.

 “AKARYAKIT ZAMLARINA KARŞI FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Akaryakıta gelen zamlara karşı farkındalık yaratmak istediklerini belirten DEVA Partisi Antalya İl Teşkilat Başkanı Kıvanç Çetinkaya, “İktidarın zammı varsa halkın da yeşil pedalı var. Akaryakıta sık sık gelen zamlarla halkın cebinden ekstra paralar çıkıyor. Aile bütçesine ulaşımda ağır yükler biniyor. Bizler bugün burada bunun farkındalığını yaratmak için toplandık. Aynı zamanda fosil akaryakıt tüketimiyle şehirlerimizde karbonmonoksit salınımı yapılıyor. Bizde şehirleşmede meydana gelecek olan yeşil alan döngüsünü tekrardan yaratmak için buradayız. Bizler Türkiye’nin geleceği için, ulaşımda daha sağlıklı akaryakıt tüketiminde bisiklet ve scooter kullanımına dikkat çekmek için buradayız. Halkımızın sağlığı ve akaryakıt giderlerindeki bütçelerin azalması için gayret gösteriyoruz. Cebimizden giden parayı önlemek ve doğamızı korumak için bisiklet kullanımını artırmak zorundayız. Bisiklet kullanımının yaygınlaşması için de bisiklet yollarının daha da artırılması, geliştirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER