© Adalya Medya 2021

DEVA’dan tahsise tepki

Deva Partisi İl Başkanlığı Antalya Lisesi’nin Olgunlaştırma Enstitüsü’ne tahsis edilme girişimine tepki amacıyla bir açıklama yaptı.

Deva Partisi Antalya İl Başkanı Selda Öner ve beraberindeki İl yönetim Kurulu üyeleri ve ilçe başkanları Atatürk Caddesindeki Antalya Lisesi ek binası önünde toplanarak tahsise karşı olduklarını duyurdu. Basın metninde şu ifadelere yer verildi: “1898 yılında Türkiye’nin ilk 100 lisesinden biri olarak kurulan Antalya Lisesi 125 yıldır eğitim-öğretim faaliyetine devam etmektedir. Okulumuz kurulduğu günden bu güne kadar ihtiyaçlara göre sürekli yenilenmiş olup, ülkemizin ve Antalya’mızın en önemli eğitim kurumlarından biri olmuştur. Restore edilen iki eski binanın birisi okul idari binası diğeri ise öğretmenler odası, müze ve atölye sınıfları olarak hizmet vermektedir.

Antalya Valiliğinin tarihi binalardan birisini Olgunlaşma Enstitüsüne tahsis etme isteği Antalya Lisesi Mezunları Vakfı ve Antalya Lisesi Mezunları Derneği tarafından şiddetle karşı çıkılmış ayrıca Antalya kamuoyu tarafından bu tür bir kararın tüm kesimleri derinden yaralayacağı farklı mecralarla Antalya Valiliğine iletilmiştir.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi olarak 19. Yüzyıldan 21. Yüzyıla kadar aralıksız 125 yıl Antalya’mıza hizmet etmiş on binlerce mezun vermiş sayısız sanatçı, yazar, mühendis, doktor, siyasi, bürokrat yetiştirmiş ve Antalya’nın sembolü olmuş Antalya Lisesine hangi gerekçe ile olursa olsun dokunulmasına veya başka bir kuruma tahsis edilmesine karşı çıkıyoruz.

Antalya Valiliğinin bu tahsis isteği ve düşüncesinden ivedilikle vazgeçmesini Antalya Kamuoyu adına talep ediyoruz. Antalya Valiliği’nin ısrarı sürerse de bu dayatmacı tavrı kınadığımızı kamuoyunun takdirine sunarız.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER