© Adalya Medya 2021

Cimbomdan tarihi zafer

Şampiyonlar Ligindeki temsilcimiz Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2. Hafta maçında Manchester United ile karşı karşıya geldi. Old Trafford’da oynanan mücadeleyi Galatasaray 3-2 kazandı. Galatasaray’ın gollerini 23. dakikada Wilfried Zaha, 71’de Kerem Aktürkoğlu ve 81’de Mauro Icardi kaydetti. Man Utd. 17 ve 67’de Rasmus Hoejlund ile skor buldu.

Oyunun ilk dakikalarında önde baskıyla başladık. Manchester United ilk dakikalarında bir sol bir de sağ kanattan ceza sahamıza girdi. 2. dakikada soldan Höjlund ile gelen United, onun soldan çevirdiği topta Bruno Fernandes’i ceza alanında buluşturdu. 17. dakikada savunmamızın arkasına Rashford sarktı. Onun ortasında Höjlund’a sadece kafayla dokunmak kaldı: 1-0.

23’te Savunma arkasına Davinson Sanchez’in gönderdiği uzun topta Zaha, Dalot ile müthiş bir fizik mücadelesi vererek Onana’nın üzerinden topu filelere gönderdi: 1-1.

40’ta Sağ çaprazdan Tete’nin şutunu savunma engellerken dönen topta Kaan Ayhan ceza sahası dışından auta gönderdi. 43’te kalemizde tehlikeli bir pozisyon yarattı. Rashford’un soldan yarattığı tehlikede içeride Mason Mount’un şutu şans eseri takım arkadaşı Hannibal’a çarptı. İlk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.

67’de Oliveira’nın pasında Sanchez dengesini kaybetti. Topu alıp savunma arkasına süratle kat eden Höjlund Muslera ile karşı karşıya kaldı ve topu filelerimize gönderdi: 2-1.

71’de yine Barış Alper Yılmaz ile sağdan geldik. Sofyan Amrabat’ı peşine takan Barış Alper, geriden gelen Kerem Aktürkoğlu’na al da at dedi. Kerem güzel bir dokunuşla sol köşeden fileleri buldu: 2-2.

81’de Galatasaray’da Davidson Sanchez’in uzaklaştırdığı topta savunma arkasında boşluğu bulan Icardi, Onana ile karşı karşıya kaldı. Arjantinli süperstar şık bir aşırtmayla takımımızı öne geçirdi: 2-3.

Karşılaşma Galatasaray’ın 3-2 üstünlüğü ile sonuçlandı.

STAT: Old Trafford

HAKEMLER: Ivan Kruzliak, Branislav Hancko, Jan Pozor

MANCHESTER UNİTED: Onana- Dalot, Varane, Lindelöf, Amrabat (Dk. 89 Martial), Casemiro, Mount (Dk. 85 Antony), Hannibal (Dk. 46 Eriksen), Bruno Fernandes, Rashford (Dk. 67 Garnacho), Höjlund

GALATASARAY: Muslera- Boey, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Angelino (Dk. 84 Ndombele), Kaan Ayhan (Dk. 84 Nelsson), Torreira (Dk. 61 Oliveira), Tete (Dk. 61 Barış Alper Yılmaz), Kerem Aktürkoğlu, Zaha (Dk. 72 Mertens), Icardi

GOLLER: Dk. 17 ve Dk. 67 Höjlund (Manchester United), Dk. 23 Zaha, Dk. 71 Kerem Aktürkoğlu, Dk. 81 Icardi (Galatasaray)

KIRMIZI KART: Dk. 76 Casemiro (Manchester United)

SARI KARTLAR: Dalot (Manchester United), Torreira, Boey, Oliveira, Okan Buruk (Teknik direktör) (Galatasaray)

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER