© Adalya Medya 2021

‘Çılgın projemiz yok’

Konyaaltı'nda yaşayan vatandaşlara sorarak 41 proje hazırladıklarını belirten CHP Konyaaltı Belediye Başkan adayı Cem Kotan, “41 projenin hepsi Konyaaltı halkının talep etiği şeyler. Burada çılgın proje yok. Hepsi hayatın içine dokunan, hayatın içinde konfor alanları yaratmayı amaçlayan projeler” dedi .

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, Porto Bello Otel’de basınla kahvaltıda bir araya gelerek, belediye başkanlığı için hazırladığı projelerini tanıttı. Toplantıya CHP milletvekilleri Aliye Coşar ve Cavit Arı, İl Başkanı Nail Kamacı, Konyaaltı Seçim Komitesi Başkanı 22. Dönem Milletvekili Tuncay Ercenk, Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, İl Gençlik Kolları Başkanı Özkan Yılmaz, Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanı Nedret Yıldırımdemir, Konyaaltı İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Koçak, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı temsilen meclis üyesi Belgizar Burcu, Muratpaşa İlçe Başkanı Can Okan Kıran ile birlikte diğer CHP il ve ilçe yöneticileri katıldı. Kotan, projelerini halkın talepleri doğrultusunda şekillendirdiklerini ifade ederek, ilçe sakinlerinin geri bildirimlerini dikkate aldıklarını belirtti ve daha demokratik bir yönetim modeli oluşturma çabasında olduklarını anlattı. İnsan merkezli belediyecilik anlayışıyla toplumun ihtiyaçlarına ve beklentilerine yönelik çözümlere odaklanacaklarını vurgulayan Kotan, Konyaaltı ilçesinin yaşam kalitesini artırmak ve sürdürülebilir kalkınma için adımlar atacaklarını söyledi. İlçenin geleceğini planlarken toplumun katılımını sağlamanın ve ortak bir vizyon oluşturmanın önemine dikkat çeken Kotan, halkla doğrudan temas kurarak, çeşitli katılım ve geri bildirim mekanizmalarıyla ilçe sakinlerinin görüşlerini dinlediklerini ifade etti.

‘Örgütle birlikte çalışacağız’

CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz ise örgüt olarak bilfiil durmadan, gece gündüz demeden çalışmaya başladıklarını dile getirerek, “Amacımız Konyaaltı’nda sıkılmadık el bırakmamaktı. Çalışmalarımız hızlandı ve giderek kendi rekorumuzu kırmak üzere yola çıktık. Konyaaltı’nda belki seçim kazanmak muhtemel ama biz sadece seçim kazanmak için kendimizi güdülemedik. Hem Konyaaltı’nda hem Büyükşehir’de kendi rekorumuzu kırarak sosyal demokrat belediyecilik bayrağını tekrar asmak istiyoruz. Ve buradan topladığımız moralle hiç durmadan genel seçimlere çalışmaya başlayacağız. Adaylarımızın arkasında olup tüm örgütümüzle beraber çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 ‘Kotan’ın arkasındayız’

Konyaaltı’nın 23 yıldan beri sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla yönetildiğini hatırlatan CHP İl Başkanı Nail Kamacı, “2003’ten beri Muhittin Böcek’in partimize katılması sosyal demokrat belediyeciliğin başladığı anlardır. O günden bu yana Konyaaltı büyük gelişme göstermiş ve burada parti anlayışı öne çıkmıştır. Bu dönem bir nöbet değişimi oluyor ve Cem Kotan kardeşimiz aday oluyor. Bizim parti anlayışımızda şöyle bir şey var. Parti meclisinin aldığı kararın etrafında buluşmamız kadar doğal bir şey yoktur. Onların aldıkları karar bizim için kutsaldır. Konuşulur, tartışılır ama şu an ne yeridir, ne zamanıdır. Bizim adayımız Cem Kotan’dır ve arkasındayız. Bunun böyle bilinmesini istiyorum” diye konuştu.

 ‘Konyaaltı halkının talepleri’

‘Konyaaltı’nı hep birlikte yöneteceğiz’ diyen Konyaaltı Belediye Başkan adayı Cem Kotan ise, sloganını gerçeğe dönüştürmek için iki aydır sahada olduklarını belirterek, “Halkımıza indik. Onların talepleri ve isteklerini dinledik ve projelerimizi ona göre şekillendirdik. Projelerimizin hepsi Konyaaltı halkının talepleri. Burada bütçe gerektiren projeler yok. Hepsi hayatın içine dokunan ve hayatın içerisinde konfor alanlarımızı, ihtiyaçlarımızı karşılayan projeler. Evcil hayvanlarımızdan sokak hayvanlarımıza varana kadar, çocuklarımızdan gençlerimize, Konyaaltı’ndaki kadınların yaşam alanlarına dokunan pek çok projemiz var. Yol haritamızı Konyaaltı halkı belirledi. Projelerimizi belirlerlerken de ilçe halkının en önemli taleplerinden biri Konyaaltı halkıyla belediye başkanı arasındaki iletişimin gelişmesiydi. Belediye başkanının devamlı hayatın içinde bulunması talebinde bulundular. Cem Kotan ve çalışma arkadaşları olarak devamlı sizinle birlikte olacağız, Konyaaltı’nda yaşayacağız ve ilçeyi birlikte yöneteceğiz. Şu anda iki aylık süredeki çalışmalarımıza baktığımızda yaşanan tartışmalara rağmen ittifakla alınan oylara yakın bir potansiyel söz konusu. Mini mitingler yaptığımızda çok kalabalık oluyor. Halkımıza da bu konuda ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Çocuklar, engelliler ve yaşlılar

Kotan, çocukların kreş sorunu yaşamasını istemediklerini belirterek, “Bu yüzden kreşleri iki katına çıkaracağız. Engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir Konyaaltı’nda yaşamasını istiyoruz. Sokağa çıktığı zaman, parklara gittiğinde zorluk çekmemesin istiyoruz. Engelliler noktasında Antalya’daki en büyük sorun, özel işletmelerde çoğunlukla engellilerle alakalı giriş, çıkış ve tuvaletlere varana kadar bir sorun var. Biz göreve geldiğimizde açık ve net söylüyorum, bu konuya özen gösterilmesini sağlayacağız. Yine yaşlılarımız için demans ve alzheimer merkezinin yanı sıra emekli kahvelerinin konforlu hale getirilmesiyle alakalı 3-4 tane projemiz var. Yaşlıların yoğun yaşadığı bir Konyaaltı’ndan bahsediyoruz. Parkinson ve alzheimer hastalarına yönelik birimler açmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER