© Adalya Medya 2021

Çiçek, iletişimcilerle buluştu

Türkiye Spor Yazarları Derneği Antalya Şube Başkanı Şifa Çiçek, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ile buluştu. Spor haberlerinde haber dili konulu buluşmanın moderatörlüğünü Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Işık Tuncel yaptı.

Türkiye’de siyaset, ekonomi ve magazin gibi önemli konu başlıklarının arasında gelen sporla ilgili gerçekleştirilen güzel sohbette TSYD Şube Başkanı ve Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şifa Çiçek spor haberlerinde kullanılan dile dair düşüncelerini paylaştı. Antalyaspor ve diğer spor dallarında çok sayıda habere imza atan Çiçek, “Günümüzde spor basını okurların ilgisini çekmek, onları güvenilirliği konusunda ikna etmek için dile gereksinim duyar. Spor basınında yaratıcı ve çarpıcı ifadelere yer verilir. Türk spor basınında haber dilinde kullanılan sözcüklerde fazlaca özgür kullanımlara rastlanmaktadır. Kullanılan başlık ve manşetler okuyucuyu etkilemede büyük öneme sahiptir” dedi.

Konuşmasında gençlere ışık tutacak, onlara yol gösterecek tüyolar veren Şifa Çiçek, spor haberciliğinde uzun yıllar bu işin içinde olan biri olarak özellikle futbol sahalarındaki atmosferin içinde yer almanın apayrı bir duygu olduğunu belirtti. Çiçek, zevkli bir o kadar da yorucu olan bu alanı tercih etmeleri noktasında öğrencilere tavsiyede bulundu. Işık Tuncel de güzel sunumu ve paylaşımlarından dolayı Şifa Çiçek’e öğrencileri adına teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER