© Adalya Medya 2021

CHP’de Sarıgül sürprizi

TDP lideri Mustafa Sarıgül, CHP Parti Meclisinin duyurduğu listede memleketi Erzincan’dan 1.sıra milletvekili adayı olarak kendine yer buldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ile TDP Genel Merkezi’nde 6 Nisan tarihinde görüşmüştü. Sarıgül’ün Erzincan’dan 1.sıra milletvekili adayı olarak listede yer alması sürpriz olarak değerlendirildi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile TDP Genel Merkezi’nde görüşen Mustafa Sarıgül yaptığı açıklamada: “Türkiye Değişim Partisi olarak inşallah 13. Cumhurbaşkanımızı genel merkezimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. 14 Mayıs seçimlerinde demokrasi kazansın, barış kazansın, özgürlük kazansın, ulusal birlik kazansın, inançlara saygıda laiklik kazansın. 14 Mayıs seçimlerinde kardeşlik ruhu kazansın, toplumsal barış kazansın. İnşallah 13. Cumhurbaşkanımıza yolunuz açık olsun, Allah’ım her zaman sizi korusun”ifadelerini kullanmıştı. Sarıgül bugün açıklanan listede Erzincan’dan 1.sıra milletvekili adayı olarak yer aldı.

YSK'nın Seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Takvime göre siyasi partilerin milletvekili aday listelerini bugün saat 17.00'ye kadar YSK Başkanlığı'na sunması gerekiyor.

Geçmişte CHP Genel Başkanlığına aday olan Mustafa Sarıgül, 15 Kasım 1956'da Erzincan'ın İliç ilçesinin Güngören köyünde doğdu. 1999’dan 2014’e kadar İstanbul’un Şişli ilçesinin belediye başkanlığını yapmıştır. 17 Aralık 2020 tarihinde Türkiye Değişim Partisi’ni kurmuştur.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER