© Adalya Medya 2021

CHP’de Kamacı dönemi

CHP’nin 38. Antalya İl Kongresi’nde Nail Kamacı 640 delegenin 390’ının desteğini alarak İl Başkanlığına seçildi. Rakibi mevcut başkan Nuri Cengiz’in hazırladığı beyaz liste 208 oyda kaldı.

Konyaaltı Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen 38. Olağan Kongrede 2 başkan adayı yarıştı. 640 delegenin oy verdiği genel kurulda mevcut İl Başkanı Nuri Cengiz beyaz, Nail Kamacı ise mavi liste ile sandıkta yarıştı. Tartışmalı anların yaşandığı seçimde 4 aday ile başlayan seçim süreci, 2 aday ile son buldu. Seçim süresi içinde Antalya İl Başkanı adaylarından Altan Ayaz, imza listesini divana geç ulaştırmasından dolayı aday olamazken, Devrim Kök ise adaylıktan çekildi.

Nuri Cengiz’in hazırladığı beyaz liste 208, Nail Kamacı’nın mavi listesi ise 390 oy aldı. Bu sonuçla Nail Kamacı, Nuri Cengiz’i 182 oy farkla farkla geride bırakarak yeni başkan seçildi.

“BU PARTİYİ İKTİDAR YAPARIM”

Atatürk’ün partisi ikinci olamaz diyerek delegelere partiyi ayağa kaldırması gerektiğini söyleyen Özel, “Ben görevimi yaparken Süleyman Soylu’ya karşı, Hulusi Akar’a karşı, başbakanlara, Recep Tayyip Erdoğan’a karşı, sizin yüzünüzü hiç öne eğdim mi? Sizin yüzünüzü hiç yere düşürmedim. Bundan sonra da hangi göreve gelirsem eğer ki derseniz hadi Özgür görev sende, ben bu takımı şampiyon yaparım, ben bu partiyi sizinle birlikte iktidar yaparım, ben bu partiyi sizinle birlikte ayağa kaldırırım.

Kalkın ayağa, kalkın ve bu partiyi iktidar yapın. Ben size güveniyorum. Ben size inanıyorum, bu parti ayağa kalkarsa Türkiye ayağa kalkar. İşte Antalya ayakta, CHP ayakta. Göreceksiniz buluşacağız iktidarda. Atatürk’ün partisi ikinci parti olamaz, mağlubiyetlere razı olamaz” şeklinde konuştu.

“RAHMETLE ANIYORUM”

Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet Paşa’yı, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ve Bülent Ecevit’i rahmete andığını ifade eden Özgür Özel, “Antalya’nın dört bir yanındaki CHP’nin baba evlerinden, ilçelerinden bugünkü kongreye, partimizin bundan sonraki sürecini görüşmek, politikalarını tartışmak, geleceğine, CHP’nin ve Türkiye’nin geleceğine katkı sunmak için görevlendirilmiş kıymetli delegelerimiz ve alnı açık, başı dik, yüreğinde vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi olan CHP’nin kıymetli üyeleri, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Antalya’dayız, Türkiye’nin gözbebeği bir kentindeyiz.

CHP’nin gözbebeği bir örgütümüzün misafiriyiz. Burada, bugünkü dönemde, geçmiş dönemlerde görev yapmış çok kıymetli siyaset arkadaşlarımızla ve örgütümüzün sıcaklığıyla birlikteyiz. Son kongremizden bugüne kadar partimize emek vermiş gerek covid gerek diğer sebeplerle hayatını kaybetmiş bütün üyelerimizi, önceki Genel Başkanımız Deniz Baykal’ı, önceki Genel Başkanlarımızdan hayatını kaybetmiş Karaoğlan Bülent Ecevit’i, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı İsmet Paşa’mızı ve ‘benim iki büyük eserim varsa; biri Cumhuriyet, biri CHP’dir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, minnetle, özlemle anıyorum” dedi.

“SEÇİM SÜRECİNE DESTEK OLDUM”

Genel seçimde Antalya merkeze ve ilçelerine gelerek seçim sürecine destek olduğunu aktaran Özel, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılındayız. Partimizin kuruluşunun 100’üncü yılını hep birlikte geçtiğimiz günlerde kutladık.

Hiç şüphe yok, hep birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni kazandığımız 2019 Yerel Seçimleri’nden beri ki o yerel seçimlerde 60 günde 41 ilde 247 belediye başkan adayımızı tanıtmış bir kardeşiniz, evladınız olarak o günden Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimi olduğuna inandığımız, toplumu inandırdığımız, mücadelesini verdiğimiz 14 Mayıs Seçimi’ne kadar 81 ilde 973 ilçede nereden davet aldıysam ilse il, ilçeyse ilçe, beldeyse belde, bu seçim için koştum, gayret gösterdim.

Bu gayretlerimin önceki kısmına da 14 Mayıs, 28 Mayıs arasında büyük bir şokla başladığımız, moralleri yükseltip sandığa motivasyonu artırmak için görevlendirildiğimiz Muğla’daki 9 mitingden sonraki geldiğim Kaş’ta, Kumluca’da, Serik’te, Manavgat’ta, Antalya merkezde 7 farklı ilçemizde hep birlikte otobüsün üstünde bu Cumhuriyet tarihinin en önemli seçiminde adayımız kazansın ve Türkiye kazansın diye mücadele verdik” ifadelerini kullandı.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER