© Adalya Medya 2021

Cavit Arı sorunları yansıttı

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya’nın sorunları arasında gördüğü Balıkçı barınağının tahliyesi, Kepez ilçesi Karşıyaka Mahallesi’ndeki okul sorununu, Vakıfların kiracıları tahliye baskısını meclise taşıdı ve Antalya saat kulesinin restorasyonunun ne zaman biteceği sorusunu sordu.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ve 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi ile Sayıştay raporlarının geneli üzerindeki görüşmeler sırasında da, Antalya İlinin sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ve 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi ile Sayıştay raporlarının geneli üzerindeki görüşmeler sırasında Antalya’da yaşanan sorunları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a iletti.

BALIKÇI BARINAĞI, BALIKÇININDIR. RANTA KURBAN EDİLEMEZ.

Av. Cavit Arı konuşmasında; “Antalya'da önemli birçok sorun yaşanmaktadır, bunlardan gündemde yer tutan bir kaçını sizinle paylaşmak istiyorum, Antalya’da balıkçı barınağımız var. Balıkçı barınağı liman bölgesinde yer alan ve 400 balıkçının yararlandığı, zamanında da Türkiye'nin en önemli, en büyük sayılabilecek bir balıkçı barınağıdır. Şimdi bu balıkçı barınağında, burada alın teriyle geçimini sağlamaya çalışan balıkçılarımız buradan atılarak burada faaliyette bulunan 2 kooperatifin tamamıyla balıkçı barınağından tahliye edilme süreci başlatıldı. Biz buradaki esas amacın özelleştirileceği ve buranın özellikle de işte, yatlara ve benzeri şekillerde ticarileştirileceğinden kaygılanmaktayız çünkü gidişat onu göstermekte, ülkemizde buna dair de kötü emsaller var. Bugün Türkiye'de balıkçı barınaklarından yat marinasına dönüştürülen çok sayıda örnekler var. Böyle bir süreç yaşanıyor, bu Antalya adına, Antalya balıkçısı adına gerçekten çok yanlış olur, bunun önüne geçmeniz gerektiğini ifade etmek istiyorum.” diyerek Balıkçı Barınağı sorunu Plan ve Bütçe Komisyonu gündemine taşıdı.

KEPEZ İLÇESİ KARŞIYAKA MAHALLESİ'NDE İLKOKUL SORUNU…

Av. Cavit Arı; “Antalya'mızın Kepez ilçesinde Karşıyaka Mahallesi olarak geçen 15.500 nüfuslu bir mahallemiz var, bu mahallede bin civarında ilkokul çağında olan çocuğumuz var. Buradan Millî Eğitim Bakanlığı temsilcilerine, yetkililerine sesleniyorum: Bakın, bu mahallede bir tane ilköğretim okulu yok. 15.500 yani bir ilçe nüfusu kadar büyük olan bir mahallede Kepez ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde ilkokul sorunu devam etmektedir. Bin civarında öğrenci trafikte tehlike atlatarak başka mahallelere gitmeye çalışmaktadır, bu sorunun biran önce çözülmesi gerekmektedir. Mahalleye acilen yeterli ilköğretim okulu yapılmalıdır.” diyerek yaşanan sorunu dile getirdi.

BİTMEYEN SAAT KULESİ RESTORASYONU…

Av. Cavit Arı; Antalya’da bitmeyen saat kulesi restorasyonu da gündeme taşıdı.  Av. Cavit Arı; “Antalya'da tarihî saat kulemiz var. İki yıla yakındır saat kulemizin -ki bu kale kapısında en önemli tarihî değerimizdir, gelen tüm turistlerin görmesi arzusunda oldukları bir tarihî eserimiz, değerimiz- restorasyon çalışması devam ediyor. Etrafı çevrilmiş, böyle ucube bir bina hâline gelmiş durumda, bu konuda da hızlı adımlar atılması gerektiğini buradan tekraren hatırlatmak istiyorum.” Dedi.

VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KİRACILARINI SOKAĞA ATIYOR

Av. Cavit Arı; son olarak da Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün konut amaçlı olarak vatandaşlara ihaleyle kiraya verdiği konutların boşaltılması için göndermiş olduğu tahliye yazısını gündeme taşıdı.

 Av. Cavit Arı; “Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü konut amaçlı olarak kiraladıkları ve vatandaşlara ihaleyle kiraladığı, ihaleye katılıp o günün koşullarında en yüksek kira teklifinde bulunan ve bugün kiracısı olan vatandaşlarımıza tahliye için girişimde bulundu. Geçtiğimiz günlerde bin civarında kiracısına tahliye yazısı göndererek 31 Aralık 2023 tarihi itibariyle bu konutları boşaltmaları gerektiğine dair ihbarda bulundu. Ya da gelip "Yılbaşından itibaren idarenin teklif ettiği rakam kaç paraysa onu kabul ediyorum." şeklinde bir taahhütle oturabileceklerine dair beyanda bulunmuşlar.

Şimdi ben size soruyorum: Bu Komisyondan ve Genel Kuruldan konutlarda kira için uygulanacak artışın yüzde 25 olacağına, bir kira sözleşmesinde geçerli artış oranın yüzde 25 olacağına dair kanun çıkardınız. Şimdi, bu kanun sadece vatandaşlar için mi geçerli; bu kanun iktidara tabi, iktidarın yönetiminde olan bir vakıflar idaresi için geçerli değil mi? Yani boş bir taahhüt imzasıyla "İdarenin istediği kirayı ben kabul edeceğim." diyen vatandaş bu durumda mağdur olmayacak mı? İdare bu kanuna uymamış anlamına gelmeyecek mi? İşte, Antalya'mızda şu an en az 1.000 kişiyi ilgilendiren bir konu var, bu konunun da çözülmesi, vatandaşımızın kanuni seviyeler üzerinden kira artışının sağlanması veya hakkaniyete uygun bir artışla vatandaşın mağduriyetinin önüne geçilmesi gerekir.” Diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER