© Adalya Medya 2021

Bu haksızlığa ‘dur’ deyin

Yüksek kira bedelleri nedeniyle ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sorunlara değinen Kültür Memur Sen Antalya Şube Başkanı Esat Esmeray, "Kiracıların psikolojisi, eşyası, huzuru bozuluyor. Bu haksızlığa 'dur' demek adına hükümetimizi sorun ve sıkıntıya çözüm olmaya davet ediyoruz " dedi.

Kira fiyatları nedeniyle ev sahipleriyle kiracılar arasında yaşanan sıkıntıların çok büyüdüğüne dikkat çeken Kültür Memur Sen Antalya Şube Başkanı Esat Esmeray, acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı. 

"SORUN BÜYÜYOR, BİRAN ÖNCE ÇÖZÜM BULUNMALI"

Yaşanan sıkıntının ülkenin en büyük sorunu haline geldiğini belirten Esmeray, "Toplum olarak aynı gemideyiz. Gemi su alırsa içinde kim varsa herkes bu sorun ve sıkıntıyı yaşar. Astronomik rakamlar nedeniyle, ev sahipleriyle kiracılar arasındaki sorun da her geçen gün kötüye gidiyor. Haberlerde sürekli ev sahibi saldırdı, kırdı, döktü gibi şeylere şahit oluyoruz. Böyle giderse ev sahibi-kiracı tartışmaları, kavgalar bitmeyecek. Her geçen gün yenileri eklenecek ve devam edecek gibi görünüyor. Bu soruna hükümet acil bir yol bulmalı. Sorun daha da büyümeden biran önce çözüme kavuşturulmalı" şeklinde konuştu.

EV SAHİPLERİNE SESLENDİ

Sıkıntının boyutunun masken hakkından mahrum kalmaya kadar vardığına işaret eden Esmeray, "Anlıyoruz talebin fazla olduğu bir durum yaşanıyor ama fırsatçılık yaparak fiyatları artırmak ne İslam adabına ne de insanlığa yakışıyor" diyerek ev sahiplerine seslendi. Esmeray, "Malumunuz ülkemiz asrın felaketini yaşadı. Bundan fırsatçılığa dolayısıyla haksız kazanca ve zulme dönüştürmeyiniz. Depremden ders almadık sanırım. İnsan kendisine yakışanı yapar. Elbette ev sahipleri de haklarını alsın, hiçbir itirazımız yok. Ancak farklı düşünce içinde olanlara yaptıkları yakışmıyor. Gönülde yer almak, anılmak, rahmet sunulmak yerine farklı bir durum içinde anılmak, hatırlanmak sizce hangisi mantıklı? Muhtaç durumda olanı dışarı atmak, sürmek, sömürmek kimseye yakışmaz. Lütfen örnek ev sahiplerinden olun" dedi.

"KİRACILARIN HUZURU, PSİKOLOJİSİ BOZULUYOR"

Kira fiyatlarının gençler önünde büyük bir engel olduğunu da kaydeden Esmeray, "Bir zamanlar 2 bin liralarda olan evlere bugün 10-15 bin lira kira istenmesi çok korkunç. Böylece gençlerin de önünde engel olunuyor ve büyük vebal. Kiracıların psikolojisi, eşyası, huzuru bozuluyor. Bu haksızlığa 'dur' demek adına hükümetimizi sorun ve sıkıntıya çözüm olmaya davet ediyoruz. Piyasaya sıkı bir denetim getirilmeli" açıklamasında bulundu. Antalya'da da kiralık ev bulmada sorun yaşandığına, bulunsa da yüksek kiraların özellikle emeğiyle geçinenlerin belini büktüğüne işaret eden Esmeray, ev sahiplerinin ekonomik şartlarının genellikle çok ağır olduğunu da sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER