© Adalya Medya 2021

Bozdağ, Adalet Bakanı oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yerine Adalet Bakanlığı'na Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ atandı. TÜİK’te de görev değişimi yaşandı.

Resmi Gazete'nin 29 Ocak tarihli sayısında yayınlanan kararda, "Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Abdulhamit Gül'den boşalan Adalet Bakanlığına Bekir Bozdağ Türkiye Cumhuriyeti Anayasının 104'üncü ve 106'ıncı maddeleri gereğince atanmıştır" ifadesi kullanıldı.

"ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN"

Gül'ün yerine Adalet Bakanlığı görevine getirilen Bekir Bozdağ da sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bozdağ, "Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı görevini şahsıma emanet eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a takdir/tensipleri için şükranlarımı sunuyorum. Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül kardeşime hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah yardımcımız olsun." diye konuştu.

Enflasyon verilerini düşük açıkladığı iddiasıyla tepkilerin odağına yerleşen TÜİK'te de görev değişimi yapıldı.

TÜİK Başkanlığı görevini yürüten Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer'in yerine BDDK Başkan Yardımcısı Erhan Çetinkaya atandı. Enflasyon verilerini düşük açıkladığı iddiası ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜİK binasına alınmamasından sonra tepkilerin odağına yerleşen TÜİK'te görev değişikliğine gidildi.

 

ERHAN ÇETİNKAYA TÜİK BAŞKANI OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda "2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38'inci maddesiyle 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı görevini yürütmek üzere görevlendirilen Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer'in bu görevi sonlandırılmış ve Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığına Erhan Çetinkaya atanmıştır" denildi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER