© Adalya Medya 2021

‘Bizi ilgilendirmez saygı duyarız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’tan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi başlıklı videosuna temas ederek, “Bugüne kadar ana muhalefetin başındaki zat hangi mezhepten olursa olsun bizi ilgilendirmez saygı duyarız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı programda yaptığı konuşmada, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından gençlere yönelik paylaştığı 'alevi' başlıklı video hakkında konuştu.

Erdoğan konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı : “Türkiye'nin gençleri tasarladıkça, ürettikçe, katma değer oluşturdukça milletimizin ve devletimizin kazancı da artacaktır. Başkaları yaptıkça hayranlıkla seyrettiklerini kendi insanımız yapınca rahatsız olanları sizler iyi biliyorsunuz. PKK'sından FETÖ'süne iş birliği yapanlar elbette bunlardan rahatsız olurlar.

Dikkat ederseniz bu karanlık pazarlıklarını gizlemek için durduk yere etnik köken mezhep tartışması açıyorlar. Bu ülkede kimse kimseye mezhebini kökenini sormaz. Bugüne kadar Erdoğan'ın ağzından böyle bir söz duydunuz mu? Bugüne kadar ana muhalefetin başındaki zat hangi mezhepten olursa olsun bizi ilgilendirmez saygı duyarız. Ama bunu istismar malzemesi yapmak ne anlamı var? Seccade, secde nedir bilmeyenlerin, ağzından çıkandan bihaber olanların seçim öncesi başlattıkları bu istismar siyaseti ülkemizde zemin tutmaz. Bir mutfak pozisyonu içinde bunu anlatmanın ne anlamı var?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin arkasına sığınarak bu ülkeye faşizmin en ilkel şeklini dayatanların devri kapanalı çok oldu. Şimdi birileri eski Türkiye'nin diğer tüm hastalıkları gibi bu konuları da kaşımanın, kanatmanın, insanları birbirine düşman etmenin peşinde. Ne kadar uğraşsalar da buna da izin vermeyeceğiz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER