© Adalya Medya 2021

‘Bizi hak aramaya mecbur bırakmayın’

Masa başında oturan kamu görevlilerine verilen imkanların dağlardaki astsubaylara verilmediğini ileri süren TEMAD Antalya İl Başkanı Sinan Hendek, “Bizim de devletimizden böyle bir beklentimiz söz konusu. Bizi sokaklarda, meydanlarda hak aramaya mecbur bırakmayın” dedi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin (TEMAD) 40. kuruluş yıldönümü ve Astsubaylar Günü, Antalya’da düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende TEMAD Antalya İl Başkanı Sinan Hendek tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapılarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Canan Keleş, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyelerin katıldığı törende konuşan Hendek, emekli astsubayların yaşadığı sıkıntılara işaret ederek, haklı taleplerinin karşılanmasını beklediklerini bildirdi.

“BİZİ SOKAKLARDA HAK ARAMAYA MECBUR BIRAKMAYIN”

“Dünyanın hiçbir ülkesi düşmanla ve teröristle savaşmış kahraman askerlerini meydanlara, sokaklara hak aramaya mecbur bırakmamıştır” diyen Hendek, “Bizim de devletimizden böyle bir beklentimiz söz konusu. Bizi sokaklarda, meydanlarda hak aramaya mecbur bırakmayın” diyerek Edirne’den Ömer Halisdemir’in kabrinden Ankara’ya sembolik olarak yürüyüş gerçekleştirenlerin olduğuna dikkat çekti.

“HAKLI İSTEKLERİMİZİN YERİNE GETİRİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Masa başında oturan kamu görevlilerine verilen imkanların dağlardaki astsubaylara verilmediğini ileri süren Hendek, “Tüm toplum tarafından kabul gören haklarımız meclis komisyonlarında, meclis genel kurullarında son anda geri çekilmiştir” dedi. Emekli astsubayların haklı isteklerinin bir an önce yerine getirilmesini talep ettiklerini kaydeden Hendek, “Başta emekli astsubaylar olmak üzere bütün astsubayların maaşlarında TÜİK’e bağlı yıllık rutin artış dışında süreklilik arz eden tazminat göstergesine bağlı bir iyileştirme kaçınılmazdır. Bu nedenle hakkımız olan insana yakışır bir gelir istiyoruz. Gerek Milli Savunma Bakanlığı’nın gerekse Maliye Bakanlığı’nın bunu daha fazla sürüncemede bırakmamasını talep ediyoruz, istiyoruz, ısrarcıyız” dedi.

“BU ÜLKENİN SINIRLARI İÇİN BEDEL ÖDENMİŞTİR, ÖDENMEKTEDİR”

Türkiye’nin sınırlarının ABD’nin eyaletlerinin sınırları gibi cetvelle çizilmediğini söyleyen Hendek, “Bu devletin sınırlarının her bir kilometresinde kan vardır, kol, bacak, göz, kulak vardır. Bedel ödenmiştir hâla da ödenmektedir” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER