© Adalya Medya 2021

Bitsin artık bu çile

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler’in Mali tatil yapamama sorunu yıllardır çözüme kavuşmadı. ASMO Başkanı Hancıoğlu, mali tatilden gerçek manada yararlanmak istediklerini söyledi.

Mali tatilde çalışmaya devam

1-20 Temmuz tarihleri arasındaki mali tatilden meslek mensuplarının gerçek anlamda yararlanamadığını kaydeden ASMO Yönetim Kurulu Başkanı Sacittin Hancıoğlu, çözüm önerilerini sunarak mali tatilin gerçekçi ve yaşanabilir bir şekle kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

“MALİ TATİLDEN GERÇEK ANLAMDA FAYDALANAMIYORUZ”

5604 Sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre meslek mensuplarına kolaylıklar getiren 1-20 Temmuz arasındaki mali tatil uygulamasından gerçek anlamda yararlanamadıklarının altını çizen Hancıoğlu, şunları dile getirdi:

“Mali Tatil, gerçek anlamda bizlerin faydalanabileceği bir tatil değil. Meslektaşlarımızın olağan zamanda yaptıkları işleri yine bu dönemde de yapmak zorunda kalmaktalar. Gerçek anlamda bir mali tatil olabilmesi için, Temmuz ayında verilmesi gereken Haziran ve Temmuz aylarına ait beyanname ve bildirimlerin Ağustos ayında verilmesi sağlanmalı. Bu konunun önemini yıllardır anlatmamıza rağmen önümüze konulan ‘Haziran ayına ait beyannamelerin; bir ay sonra Temmuz ayı ile beraber verilmesi ve tahakkuk edecek vergilerin de Temmuz ayına ait vergilerle beraber yatırılması’ önerimize ‘devletimizin ilgili vergilerin bir ay sonra yatırılması halinde çok zorlanır’ görüşü yersiz bir kaygıdır.

Bizim devletimiz her hangi bir aya ait verginin bir ay ertelenmesi halinde zor durumda kalmayacak kadar büyük bir ülkedir. Nitekim geçmişte bu türden ertelemeler çok olmuştur. Bu bağlamda mali tatilin gerçekçi ve yaşanabilir bir şekle kavuşturulması gerekmekte.”  

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER