© Adalya Medya 2021

Beşiktaş: 4 Antalyaspor: 2

Süper Lig’in ikinci haftasında Antalyaspor, deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın 25.saniyesinde öne geçen 63.dakikada ise 10 kişi kalan Kırmızı beyazlılar mücadeleden 4-2 mağlup ayrıldı. Antalyaspor’un golleri Samudio’dan geldi.

Süper Lig 2024-2025 sezonunun ikinci haftasında Antalyaspor, deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Antalyaspor maçın henüz ilk dakikası dolmadan 1-0 öne geçti. Orta alanda kazanılan top ile başlayan hızlı hücumda Van de Streek ceza sahası yayı önünde olan Erdoğan’a pasını verdi. Erdoğan bekletmeden ceza sahası yayının sağından ceza alanına koşu yapan Samudio’ya topu verdi. Samudio kaleci ile karşı karşıya pozisyonda sağ ayağı ile yaptığı vuruşta top Mert’in sol ayağının yanında ağlara gitti: 0-1.

Beşiktaş bu gole 13’üncü dakikada yeni golcüsü İmmobile ile karşılık verdi. Baskıyı kuran Beşiktaş’ta rakip yarının ortalarında topla buluşan Rafa Silva iki rakibinin arasından topu çıkartıp sağında olan Rashica’ya pasını verdi. Rashica, ceza alanına koşu yapan İmmobile’ye ara pasını gönderdi. İmmobile ceza alanının hafif sağ çaprazından sağ ayağı ile yakın köşeye yerden vuruşunu yaptı. Kaleci Piric’i geçen top yan direğin içine çarpıp ağlarla ile buluştu: 1-1.

Beşiktaş, 23’üncü dakikada İmmobile’nin dublesiyle öne geçti. Kaleci Mert’in uzun pasında rakip yarı alanın ortalarına doğru inen topu İmmobile kafa ile solunda olan Semih’e indirdi. Semih topla birlikte ceza alanına girip Veysel’i ekarte ettikten sonra kale alanı sol yan çizgisine yakın bölümden topu İmmobile’ye verdi. İmmobile kale alanı önünden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı sol direk dibinden ağlar ile buluşturdu: 2-1.

Mücadelenin ilk yarısı 2-1 Beşiktaş’ın üstünlüğüyle tamamlandı.

Antalyaspor ikinci yarıya daha etkili başladı. Akdeniz ekibi, 51’inci dakikada Samudio’nun dublesiyle skora denge getirdi. Duran toptan sonra baskısına devam eden konuk ekipte Erdoğan sağ kanatta topu aldı. Topu soluna çeken Erdoğan arka direğe doğru ortasını yaptı. Svensson’un önünden topa yükselen Samudio uzak köşeye doğru yaptığı kafa vuruşu ile Mert’i bir kez daha mağlup etmeyi başardı: 2-2.

Beşiktaş 56’ncı dakikada Rafa Silva ile bir kez daha öne geçti. Orta alanda kazanılan top ile başlayan hücumda orta yuvarlakta topla buluşan Rashica, merkezden savunma arkasına sarkan Rafa Sİlva’ya ara pasını gönderdi. Topla birlikte ceza alanına giren Rafa Silva kaleci Piric ile karşı karşıya pozisyonda sağ ayağının içi ile yaptığı vuruşta top Piric’in sol ayağının yanından ağlara gönderdi: 3-2.

Antalyaspor 63’üncü dakikada 10 kişi kaldı. Beşiktaş’ın geliştirdiği atakta sağ kanattan topu taşıyan Rafa Silva, Güray’ın kayarak yaptığı müdahale ile faule maruz kaldı. VAR incelemesi sonrası Güray kırmızı kartla oyundan atıldı.

Skoru belirleyen gol 90+4'te Muçi'den geldi.

Maçta başka gol olmayınca Antalyaspor, İstanbul’dan puansız döndü. Kırmızı-beyazlı takım, ligde gelecek hafta Hatayspor’u ağırlayacak.

 STAT: Beşiktaş Park

HAKEMLER: Mehmet Türkmen, Ceyhun Sesigüzel, Kerem Ersoy, Ayberk Demirbaş.

BEŞİKTAŞ: Mert Günok, Jonas Svensson, Gabriel Paulista, Omar Colley, Emirhan Topçu (Dk. 67 Masuaku), Al-Musratı, Gedson Fernandes, Milot Rashica, Rafa Silva (Dk. 88 Muçi), Semih Kılıçsoy (Dk. 67 Cher Ndour), Ciro İmmobile (Dk. 83 Mustafa Hekimoğlu).

ANTALYASPOR: Kenan Piric, Erdoğan Yeşilyurt, Thalisson Kelven, Veysel Sarı, Emrecan Uzunhan (Dk. 84 Emre Uzun), Güray Vural, Van de Streek (Dk. 46 Ramzi Safuri), Erdal Rakip (Dk. 82 Burak İngenç), Soner Dikmen (Dk. 84 Adolfo Gaich), Sam Larsson (Dk. 66 Jakub Kaluzinski), Braian Samudio.

GOLLER: Dk. 13 ve 23 Ciro İmmobile, Dk. 56 Rafa Silva (Beşiktaş) – Dk. 1 Braian Samudio (Antalyaspor)

SARI KARTLAR: Omar Colley, Al-Musrati, Semih Kılıçsoy, Masuaku (Beşiktaş) – Thalisson Kelven (Antalyaspor)

KIRMIZI KART: Dk. 63 Güray Vural (Antalyaspor)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER