© Adalya Medya 2021

Berber adaylarına pratik eğitim

Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası, “Çıraklık Okulu” öğrencileri için uygulamalı mesleki eğitim dersi başlattı.

Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yüksel Uzun, yeni nesil berber esnafının daha nitelikli hizmet verebilmesi için, çıraklık okulunda uygulamalı berberlik dersleri başlattıklarını açıkladı. Başkan Yüksel Uzun, yaptığı açıklamada “Antalya Muratpaşa Mesleki ve Çıraklık Okulu’nda gençlerimizi bir ustamızla buluşturduk. Bu buluşmada gençlerimize modern saç kesim teknikleri ve saç ayırma teknikleri hakkında bilgi verildi.

Yaklaşık 1 saat süren uygulamalı dersten 45 öğrenci faydalandı. Kendisi de geçmişte aynı okuldan mezun olan esnafımız İsmail Avuçcular kardeşim burada gençlerimize berberliğin ne kadar önemli olduğunu berberin ne kadar değerli olduğunu anlattı. Yeni nesil saç kesim tekniklerini anlattı” dedi.

İlk dersi Muratpaşa Mesleki ve Anadolu Lisesi’nde başlattıklarını, derslerin Akdeniz Sanayi Sitesi’ndeki Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de devam edeceğini belirten uzun, daha sonra şunalrı kaydetti. “Derse katılan öğrenciler, soruları ile derse katılım sağladılar. Güzel bir bilgi akışı oldu. Ben buradan okul müdürümüz Nabi Aslan’a, öğretmenlerimize, ustama ve derse katılan öğrencilere teşekkür ediyorum inşallah bir sonraki eğitimde daha farklı arkadaşlarla öğrencilerimizi buruşturacağız. Bu metoda yeni başladık, Antalya’da bulunan 2 çıraklık okulunda yaklaşık bin öğrenci var. Her derse farklı bir usta gelerek eğitim verecek. Eğitim sezonu sonuna kadar tüm öğrencilerimizi bu eğitimden faydalandıracağız.Eğitimden dönem sonuna kadar yaklaşık bin öğrenci yararlanacak.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER