© Adalya Medya 2021

Bayram sonrası zam var

Petrol fiyatındaki yüzde 1’lik artış nedeniyle bayram sonrası hem benzine hem de motorine zam geliyor. Zamlar, 21 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olacak.

Brent Petrol fiyatları Avrupa ve Orta Doğu'da artan gerilimin etkisiyle yüzde 1'in üzerinde yükselerek 85 doların üzerine çıkmıştı. Dolar/TL kurunda da yaşanan yükseliş hareketi araç sahiplerini üzecek son dakika haberini beraberinde getirdi. Bayram öncesi motorine gelen zammın ardından akaryakıt fiyatları bir kez daha değişiyor.

Milyonlarca araç sahibi bugün motorine, benzine zam-indirim var mı? diye merak ederken benzin litre fiyatı için değişiklik yapılacağı öğrenildi. Buna göre benzin fiyatına 21 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 30 kuruş zam gelecek.

Geçtiğimiz gün yapılan 1,34 TL’lik zammın ardından 1,30 TL dolaylarında bir zam da mazot fiyatı için bekleniyor. Zammın ardından ortalama benzin fiyatı İstanbul'da 41,56 TL'ye, Ankara'da 42,54 TL'ye ve İzmir'de 42,82 TL'ye yükselecek. Motorin ise İstanbul'da 41,95 TL, Ankara'da 42,93 TL ve İzmir'de 43,30 TL'yi görecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER