© Adalya Medya 2021

Başkaya gençlerle buluştu

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Konyaaltı Şubesi’nin bu ayki konuğu gazeteci-aktivist Songül Başkaya oldu.

Her ayın ilk Cumartesi günü dernek binasında bursiyerlerle toplantı yaptıklarını kaydeden TÜKD Şube Başkanı Alev Küner, 7 Ocak tarihli toplantılarına Türkiye’de kadın temasıyla Songül Başkaya’yı davet etti. 
TÜKD Antalya Şubesi’nin üyesi ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi gazeteci Başkaya, ev sahibi derneğe teşekkür ederken kadın temsili ağırlıklı bir konuşma yaptı. Tecrübelerinden ve meslek hayatından örnekler vererek kısa bir analiz yapan Başkaya, siyasetten bürokrasiye, akademiden iş dünyasına her alanda var olan kadının karar alma mekanizmasındakini temsili artırmadan sorunların çözümünün güç olduğunu vurguladı. Başkaya, medyada da kadın temsilinin az olduğunu ve bunun haber diline yansıdığını aktarırken, TÜKD Antalya Şubesi’nin Medyada Eşitlikçi Dönüşüm Projesi’nin Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve paydaş kurumlarla yürütülerek büyük katkı sağladığını belirtti. 


Gençlerden ülkenin içinden geçtiği siyasi, ekonomik  ve demokratik tablodan karamsarlığa kapılmadan umutla çalışmalarına devam etmesini isteyen Başkaya, ülkemizin teminatının gençler olduğunu söyledi. 
Öğlene kadar süren buluşma kahvaltı sonrası sohbetle devam etti. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER