© Adalya Medya 2021

Aziz Çetin’den hafriyat tepkisi

Antalyaspor Kulübü Başkanı Av. Aziz Çetin, Başkan Vekili Rıdvan Güzel ve Yöneticiler düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya gelerek son günlerde kulüp hakkında ortaya atılan çeşitli iddialar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hasan Subaşı Tesislerinde organize edilen toplantıya Başkan Çetin ve Başkan Vekili Güzel ile birlikte Yöneticiler Caner Canıtez, Bahadır Aslan, Ali Murat Hizay, Ahmet Butgül ve Mehmet Çelik katılım gösterirlerken; Genel

Koordinatör Abdullah Saraçoğlu ile birlikte ilgili kulüp çalışanları da toplantıda hazır bulundu.

Toplantıda ortaya atılan iddialar hakkında bilgilendirmeler yapan Başkan Çetin, Antalyaspor’un geçmişten günümüze hafriyat işleyişi hakkında da detaylı bilgiler verdi. Başkan Çetin, önceki dönemlerde ortaya atılan sözde “Kayıp Milyon Euro” iddiaları ile ilgili kronolojik şekilde bilgi aktarımında da bulundu ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin %24 ortağı konumunda olan mevcut hafriyat işletmesini önceki dönemlerle de kıyaslayarak anlattı. Çetin, borçla devraldıkları hafriyatı kâr pozisyonuna taşıdıklarını da sözlerine ekledi.


Aziz Başkan, kulüp gelirleri ile Futbol Akademisi, Tesis Giderleri ve Anonim Şirket gibi başlıklara aktarılan paralar hakkında açıklamalar yaptığı konuşmasını konular ile ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı tüm evrakların basın mensupları ile paylaşılması talimatını vererek sonlandırdı.

Antalyaspor’un hafriyat gelirleriyle ilgili iddialar, günlerdir kent kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Önce milyon liralarla ifade edilen iddialar, son olarak 1 milyar liraya kadar çıkarken, Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Av. Aziz Çetin, konuyla ilgili Hasan Subaşı Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyerek tartışmalara son noktayı koydu. Başkan Vekili Rıdvan Güzel ile birlikte Yöneticiler Caner Canıtez, Bahadır Aslan, Ali Murat Hizay, Ahmet Butgül, Mehmet Çelik, Genel Koordinatör Abdullah Saraçoğlu ile birlikte ilgili kulüp çalışanlarının katıldığı toplantıda konuşan Çetin, “Öyle bir hale geldi ki Antalyaspor’un borcu var, hafriyatta milyar var. Hafriyattan dolayı Antalyaspor Kulübü, Antalyaspor A.Ş.’ye destek olmuyor. Hangi Antalyaspor başkanı, hafriyat gelirine güvenerek başkan oldu. Bende Antalyaspor A.Ş.’de başkanlık yaptım. Biz hesabı göremezdik. 1966’da kurulan Antalyaspor’un biz gelinceye kadar yüzme havuzu yoktu, kiradaydı. Şimdi var. Daha da yapacağız” diye konuştu. Dernekte para tutmadıklarına dikkat çeken Çetin, ödeme olmadığı takdirde bütün paraların Antalyaspor A.Ş.’ye gittiğini bildirdi.

“ANTALYASPOR, ANTALYA’NIN EN BÜYÜK MARKASI”

Asılsız iddialarla ilgili herkesin söyleyeceklerini söylemesi için sonuna kadar beklediklerini ifade Çetin, “Antalyaspor, Antalya’nın en büyük markası, en büyük sivil toplum örgütüdür. Antalyaspor, bu kentin yapısını da, siyasetini de belirler. Antalya’nın mutluğunu da üzüntüsünü de belirler ve etkilidir. Antalyaspor galipse taraftarımız, halkımız da mutludur. Antalyaspor mağlup veya ekonomik sıkıntıları varsa bu şehri sosyal olarak etkiler” dedi.

“HESAPLARIMIZ ŞEFFAF, AMACIMIZ ANTALYASPOR’U HAK ETTİĞİ YERE GETİREBİLMEK”

Herkese bir telefon kadar yakın olduğunu belirten Çetin, “Biz gelmeden önce Antalyaspor’un kapısı herkese kapalıydı. Bunu üye yapılanmasından, üye sayımızdan bile anlayabilirsiniz. Şuan her yere açık. Ben Antalyaspor A.Ş.’nin başkanıyken Derneğin hesaplarını göremezdik, kapalıydı. Şuan hesaplarımız hem Antalyaspor Vakfı’na hem de Antalyaspor A.Ş.’ye açık. Spor Yasası’na kadar Dernekler Masası’na sürekli faaliyet raporları verilerek denetlenirdik, şuanda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da aylık olarak belgelerimiz, raporlarımız denetleniyor” diyerek gazetecilerin de muhasebe evraklarını her zaman inceleyebileceklerini söyledi. Her şeyi şeffaf yaptıklarının altını çizen Çetin, “Bizim buraya gelmekteki amacımızdan birisi düzensizlik, hafriyatın düzenli yönetilmemesiydi. Genel Kurul’da ‘Boğazımdan bir lokma haram geçmeyecek. Belediye ve belediye ile iş yapan firmalarla ne benim, ne de birinci derece akrabalarımın hiçbir işi olmayacak’ dedim. Avukat olarak mesleğimi yapmaktayım. Siyasi hiçbir kurum veya kuruluşla işimiz yok. Amacımız, bu şehrin değeri, çocukluk aşkımız Antalyaspor’u hak ettiği yere getirmek” diye konuştu.

“HAFRİYATI BORÇLA DEVRALDIK, İTİBAR SUİKASTI YAPILIYOR”

Antalyaspor’un hafriyat gelirleriyle ilgili iddiaların rakam olarak her geçen gün sürekli olarak arttığına dikkat çeken Çetin, hesapların açık olmasına rağmen iddialara cevap vermek zorunda kaldıklarını belirtti. Hafriyat gelirleriyle ilgili iddiaların son olarak 1 milyar liraya kadar dayandığını dile getiren Çetin, “Bizden cevap gelmedikçe üsluplar saldırganlaştı” dedi. Hafriyat işinin 2017 yılından bu yanadır Antalyaspor’da olduğunu hatırlatan Çetin, “Biz gelinceye kadar Dernek, Antalyaspor A.Ş.’ye 2 milyon ve 10 milyon lira olarak 2 defa para göndermiştir. Hafriyattan Antalyaspor A.Ş.’ye biz gelinceye kadar 1 TL para gitmemiştir. Hafriyatı biz borçla devraldık. Göreve geldiğimiz 7 Temmuz 2022’den bugüne kadar Antalyaspor A.Ş. hesabına 16 milyon 5 bin TL nakit para gönderdik. Altyapının ihtiyaçları için 16 milyon 569 bin TL para harcadık. Toplamda 32 milyon 575 bin TL’lik Antalyaspor A.Ş.’ye katkı sağlamışız. 57 milyon 895 bin TL de dernek üzerinden geçmiş. Aynı zamanda deprem yardımı için gönderilen 600 bin lira var. Toplamda Antalyaspor’a bizim katkımız 91 milyon 70 bin TL’dir” dedi. Çetin, kendilerine yönelik itibar suikastı yapıldığını da söyledi.

“HAFRİYAT İŞİNİ ANTALYASPOR DEĞİL, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPIYOR”

Zarar edilen hafriyat işinden yeni yapılan anlaşma sonucunda taşeron firmanın değişmesiyle 7 ayda 55 milyon liralık ciroya ulaşıldığını belirten Çetin, Antalya Biriketçiler Nalburiyeciler İnşaat Malzemecileri ve Hafriyatçılar Esnaf Odası Başkanı Özgür Bucaklı’nın dava açtığını ve yürütmeyi durdurma kararı aldığını söyledi. Bundan dolayı yapının değiştirildiğini kaydeden Çetin, Antalyaspor’un kamu hizmetini yapamayacağından dolayı hafriyat işi için Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalyaspor Sosyal Hizmetler A.Ş’yi kurduğunu ve işin Antalyaspor Hafriyat Madencilik LTD. ŞTİ’ye verildiğini, yüzde 52 Sosyal Hizmetler A.Ş.’ye, yüzde 24 taşeron firmaya, yüzde 24 Antalyaspor Kulübü’ne gelir sağlama imkanının yaratıldığını bildirdi. Şubat ayından itibaren hafriyat işini Antalyaspor’un değil, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığının altını çizdi.

“BUCAKLI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM”

Antalya Biriketçiler Nalburiyeciler İnşaat Malzemecileri ve Hafriyatçılar Esnaf Odası Başkanı Özgür Bucaklı’nın “Aziz Çetin, burada bir pasta var, gel hep beraber yiyelim. Bu pasta sana da yeter, bana da yeter herkese yeter dedi” şeklindeki iddiasına da cevap veren Çetin, “Bir kere yanıma geldi. Hafriyatı yöneten arkadaşlarla bir tartışma yaşanmış. Bizi barıştır diye yanıma gelerek ricacı oldu. Burada oturduk. Bir pasta varda bunu paylaşacakmışız. Hakkımızda suç duyurusunda bulunacağını söylemiş. Kontrol ettim yok ama ben onun hakkında suç duyurusunda bulundum. CİMER’e 216 kere şikayet ettiğini söylemiş. Antalyaspor ile ilgili bir tane şikayet yapmış. Devlet şikayetlerinin hepsine cevabı vermiş” açıklamasında bulundu. Bucaklı’nın basın toplantısında giydiği Antalyaspor formasını da hatırlatan Çetin, “Antalyaspor; maça gelmeyen, Antalyaspor’u bilmeyenlere, forma giydirir. O forma ile poz verirsin” dedi. Çetin, hafriyat şirketi tarafından Özgür Bucaklı hakkında tutulan tutanaklar olduğunu da ileri sürdü. 

GENCER’E SERT SÖZLER, “GERİ DÖNÜŞÜM CİROSUNUN YÜZDE 10’U ANTALYASPOR’A GELİYOR”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çetin, geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer’in hafriyat gelirinin 600 milyon lira civarında olması gerektiğini, bunun dışında yarısı kadar da geri dönüşümden para alınmadığını iddia ettiğinin hatırlatılması üzerine, “Gültekin Gencer de burada başkanlık yaptı. Hafriyattan hiç birisinin geri dönüşümden geliri var mıydı? Geri dönüşüm gelirini ben yaptım. Masrafların hepsi belediye ve taşeron firma olmak üzere cironun yüzde 10’u Antalyaspor’a geliyor. Daha önceden yok muydu hafriyatın geri dönüşümü? Gencer, 200 milyon TL Antalyaspor Kulübü’ne bağış yapsın veya teminat mektubu getirsin gelsin hafriyatı komple yapsın, 800 milyon lirayı da cebine atsın” dedi. Çetin, “Gencer, Antalyaspor’u kaç para borçla bıraktı, niye gitti? Bir başkana kimse bıraktıramaz. Gencer’e kim bıraktırmış? Antalyaspor A.Ş. Başkanına kim siyasi baskı yapabilir? Antalyaspor A.Ş. kurumlar üstüdür. Bana hadi birisi gelsin bırak desin. Ortalık ne zaman karışsa Gencer’den bir açıklama gelir. 10 ay sonra bizim genel kurulumuz var. Gencer gelsin kulüp başkanlığına aday olsun. Enflasyon var, o zamana paranın değeri artar. Hafriyattan gelecek paraya karşılık 300 milyon TL evrak versin. Onun seçilmesi için elimden geleni yapacağım. Hayal görüp, insanları yanlış yönlendiriyor” ifadelerini kullandı. 

“O SÖZLEŞME HUKUKEN BİTTİ”

Taşeron firma ile yapılan sözleşmede 50 milyon lira cayma bedelinin olduğunun sorulması üzerine Çetin, “Daha önceden gider gösterildiği için hafriyat gelirinden Antalyaspor’a yüzde 10 civarında kalıyordu. Taşeron firma 2 tane geri dönüşüm tesisi kurdu. 100 milyon TL masraf ettiklerini belirttiler. 50 milyon lira cayma bedelinin olduğu o sözleşme, hafriyat işinin Şubat ayında Belediye’ye geçmesiyle hukuken bitti” açıklamasında bulundu.

“BÜTÜN ANTALYA’YI KAZSANIZ 1 MİLYAR LİRA HAFRİYAT GELİRİ ÇIKMAZ”

Hafriyat geliriyle ilgili 1 milyar lira iddialarının algı olduğunu vurgulayan Çetin, “Böyle bir para yok. Öyle bir ciro yok. Bu birim fiyatıyla bütün Antalya’yı kazsan o para çıkmaz” dedi. Birim fiyatlarını da paylaşan Çetin, “Antalya’da 20.22 lira, İstanbul’da 78 lira, Tekirdağ’da 50 lira, Ankara ve Adana’da 20 lira, Konya’da 18 lira, Bursa’da 70 lira, İzmir’de 40 lira” diyerek, ton başına olan bu birim fiyatlarının Antalya’da yükseltilmesini istediklerini de bildirdi.

“DEVİR ANTALYA’NIN ÇOCUKLARININ DEVRİ”

İstifa gibi düşüncelerinin olmadığına işaret eden Çetin, “Biz buraya geldiğimizde ‘Antalyaspor’dan rant sağlayanları bir daha buraya sokmayacağız’ dedik. Eski çamlar bardak oldu. Geriye tekrar dönemeyecekler. Artık kimse Antalyaspor’u kullanarak oradan buradan ihale alamayacak. Devir bizim devrimiz, Antalya’nın çocuklarının devri. Herkes işine baksın” dedi. Bir şeyi yapmadım diye anlatmanın çok zor olduğunu vurgulayan Çetin, “Bu iddialar belli kaynaklar tarafından sürekli oluyor. Antalyaspor için, Antalyaspor’un bu kenelerden kurtulması için biz yıpranmaya hazırız, razıyız” ifadelerini kullandı.

“KENDİMİZİ SAVUNMAK ZORUNDA KALDIK”

Hafriyat işlerinin teknik kısmıyla ilgilenen Antalyaspor Kulübü Derneği Başkan Vekili Rıdvan Güzel ise, kendilerini savunmak zorunda kaldıklarından dolayı üzüntü duyduklarına işaret etti. Güzel, hafriyat işinin Ankara merkezli firmaya verilmesinin nedenini hem kimsenin temas etmesini istemediklerinden kaynaklandığını hem tecrübeli olmaları olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER