© Adalya Medya 2021

Avukatlar günü kutlandı

Antalya Barosu, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen tören ile 5 Nisan Avukatlar Gününü kutladı. Başkan Hüseyin Geçilmez’in deprem bölgesinde olması nedeniyle açıklamayı Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Fettahoğlu yaptı.

Antalya Barosu’na kayıtlı avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanındaki çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı söyledi. Fettahoğlu, kutlamanın buruk yaşandığını hatırlatarak, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Avukatlar Günü’nü daha coşkulu, mutlu ve umutlu kutlamak isterdik. Ancak bilindiği üzere ülkemiz, kısa süre önce yüzyılın felaketi olarak adlandırılan ve 11 ilimize etki eden, resmi rakamlara göre 50 bin civarında kişinin ölümüne sebebiyet veren deprem felaketini yaşadı.

Yaşadığımız ve uzun yıllar yaşamaya devam edeceğimiz bu acının içerisinde 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlayamıyoruz. Başta deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız, meslektaşlarımız olmak üzere mesleğimize yıllarca hizmet etmiş fakat bugün aramızda bulunmayıp ebediyete intikal etmiş meslektaşlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyoruz" dedi.

‘ACIYI BİRLİKTE YAŞADIK VE ÇÖZÜM ARADIK’

Deprem sürecinde güzel bir dayanışma yaşandığına dikkat çeken Fettahoğlu, "Acıyı birlikte yaşadık, birlikte çözüm aradık. Ülke olarak zor günlerde nasıl birlik ve beraberlik içerisinde hareket edildiğini gördük ve belki de bu birlik beraberlik önümüzdeki günler ve yıllar için de bizlere bir umut oldu. Bizler mesleki yönde yaşanan sorunların çözümüne yönelik düzenlemeler beklerken ülkeyi yönetenler tarafından avukatlar ve barolar aleyhine düzenlemeler yapılmaya devam edilmekte. Huzur içinde hukukun üstünlüğünü savunmak zorunda olan avukatların güvencelerinin her geçen gün artacağı yerde yerinde sayması hatta geri gitmesi üzüntü vericidir” dedi.

Ülke olarak yaşanılan sıkıntılara değinen Fettahoğlu, “Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, bu ülke topraklarının nasıl kazanıldığını ve uğruna ne bedellerin ödendiğini hatırlayıp değerlerimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, 5 Nisan Avukatlar Günü’nde Antalya Barosu avukatları olarak sizlere söz veriyoruz. Avukatlar olarak bizler yüklendiğimiz tarihi görev bilincimiz ile Cumhuriyetimizin temel değerleri, insan hak ve özgürlükleri, hukukun üstünlüğü ve belki de artık en önemlisi adil bir yaşam için mücadelemizi devam ettireceğiz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER