© Adalya Medya 2021

Avrupa’da Türk gecesi

Avrupa kupalarında ülkemizi temsil eden dört takımımız da geceyi galibiyet ile kapadı. Fenerbahçe, Başakşehir, Trabzonspor ve Sivasspor ülke puanımıza büyük katkı sağladı.

Fenerbahçe, Larnaca'yı Kıbrıs deplasmanında 2-1, Başakşehir, İstanbul’da Rigas Skola takımını 3-0, Trabzonspor evinde Monaco’yu 4-0 ve Sivasspor da deplasmanda Ballkani takımını 2-1 mağlup etti.

Fenerbahçe, AEK Larnaka'yı devirince Avrupa Ligi grubundan bir üst tura çıkmayı garantiledi. Bir sonraki maçında grup liderliği için Rennes ile karşılaşacak olan Fenerbahçe Kıbrıs’ta 2-1’lik skorla kritik bir galibiyete imza attı. Rennes ise deplasmanda puansız Dinamo Kiev’i 1-0 mağlup ederek Fenerbahçe gibi puanını 10’a yükseltti. 

TRABZONSPOR’DAN GOL YAĞMURU

Avrupa ligindeki diğer temsilcimiz  Trabzonspor ise deplasmanda yenildiği Monaco’ya adeta gol yağdırdı. Özellikle ikinci yarıda Monaco’yu sürklase eden bordo-mavililer, 4-0’lık galibiyet sonrası 6 puanla 2. sıraya yükseldi. Monaco ise 6 puanla 3. sıraya geriledi. Ferencvaros son 2 haftaya 9 puanla lider, Kızılyıldız ise 3 puanla son sırada geriledi.

BAŞAKŞEHİR’İN HİÇ AFFI YOK

Kupa 3'te A Grubu'nda Başakşehir, Rigas Skola, G Grubu'ndaki Sivasspor ise Ballkani ile karşılaştı. UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu dördüncü maçında Başakşehir ile Letonya temsilcisi RFS arasında oynanan mücadeleyi temsilcimiz 3-0 kazandı. Turuncu-lacivertli ekip, bu sonuçla birlikte puanını 10'a yükselterek bir üst tura çıkmayı garantiledi.

YİĞİDOLAR MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

Sivasspor ise G Grubu 4. mücadelesinde deplasmanda Ballkani'yi 2-1 mağlup etti. Karşılaşmada geriye düşmesine rağmen oyuna devam eden temsilcimiz grupta liderliğe yükseldi.

GÖZÜMÜZ 16'INCI SIRADA

Ülke puanı açısından kritik bir hafta daha yaşayacağız. 3. maç haftasında temsilcilerimiz bir galibiyet, bir beraberlik ve iki yenilgi yaşarken Hırvatistan'ı geçerek 18'inci sıraya yükselmişti. 25.700 puanlı Türk ekipleri, bugün iyi sonuçlar alırsa 16'ncı sıradaki Rusya'yı geçme ihtimali çok yüksek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER