© Adalya Medya 2021

ATSO’ya 3. aday

EKİPDER Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Güney, önümüzdeki seçimlerde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

ATSO’da Davut Çetin ve Ali Bahar’ın ardından bir isim daha adaylığını açıkladı. Ekonomi İş Geliştirme ve Planlama Derneği (EKİPDER) Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Güney, ATSO başkanlığına aday olduğunu açıkladı.ATSO Başkanlığı seçimlerine mevcut Başkan Davut Çetin kırmızı listeyle, AOSB Başkanı Ali Bahar mavi listeyle hazırlık yaparken dün de Ekonomi İş Geliştirme ve Planlama Derneği (EKİPDER) Başkanı Reşat Güney adaylığını beyaz liste ile açıkladı.

ATSO Başkanlığına adaylığını şehir merkezindeki bir otelde düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan Güney, diğer adaylardan herhangi biriyle birleşerek adaylıktan çekilmesinin söz konusu olmadığının altını çizdi. Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan ve ATSO Başkanlığına aday olma nedenlerini açıklayan Güney, “Üreten, iletişimi güçlü, sanayicisine ve ticaret erbabına direkt etki eden çözüm odaklı yaklaşımlar sergileyebilmek için elimizi taşın altına koyduk. Üyelerini ve Antalya’da yaşayan herkesi birleştiren, genç, dinamik yapıya sahip bir ATSO hayali için ekibimizle yola çıktık” dedi.

“HİÇ BİTMEYECEK BİR YARIŞTAYIZ”

“3 Nisan 1882 tarihinde kurulan, Türkiye'nin en eski ticaret ve sanayi odaları arasında İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer alan ATSO’ya, önümüzdeki seçim süreci için başkan adaylığımı paylaşmanın gururunu ve sevincini yaşıyorum” diyen Güney, neden aday olduğunu şöyle açıkladı:

“Özellikle son 8 yıldır şehrin ticaretinin ve sanayisinin iki kutuplu, ayrıştıran, etkin planlama ve diyalog kültüründen uzaklaşan bir anlayışa, bir yapıya evirildiğini üzülerek izliyoruz. Hatta bu 8 yıllık süreçte öyle zamanlara tanık olduk ki; birbirini taklit eden projeler, aynı günde planlanan etkinlikler veya sürekli ‘kimin tarafısın’ yaklaşımı ile şehrin ticaret iklimini ne yazık ki olumuz yönde etkileyen kan kaybına neden olan tavırlara hepimiz maruz bırakıldık. Ticaret erbabına, yatırımcısına ve sanayicisine direkt katkı sağlamayan, fotoğraf çektirme etkinliğinin ötesine geçemeyen bir proje anlayışından artık şehrimizin kurtulması gerektiğine inanıyoruz. İnovatif bir yol haritası içermeyen, kentin dinamiklerine yeterli söz hakkı vermeden hazırlanan projelerin vitrin görünürlüğü dışında üyelerine yeterince katkı sunmadığına tanık oluyoruz. Bu ve benzer yönetim şeklinden ekmeğinin peşinde olan herkesin zaman zaman rahatsız olduğunun farkındayız. Antalya dünyanın en gözde şehirleri arasında. Her yıl 10 milyondan fazla insan şehrimize ayak basarken, her gün hatta her saat Antalya’mızda ticari faaliyete başlayan işletmeler artarken biz bütünleştirici, adam sendecilikten uzak bir ekmek kavgası için örgütlülük bilincinin ancak kentlilik bilinci ile gerçekleşeceğinin farkındayız.”

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK”

“Kent kültürü tarihinden doğasına, emekçisinden sanayicisine tüm bireyleri eşit bir şekilde kucaklayan sürdürülebilir bir perspektifle dünyaya açılan yerli markaların sayısının artmasıyla sağlanabilir. Yine üyeleri arasında taraf tutmayan, kayırmayan, kazanç dengesini sağlayan bir yönetim şekliyle markalarımızın önce ülkemize sonra dünyaya açılımı mümkün olacaktır” diyen Güney, “Üreten, iletişimi güçlü, sanayicisine ve ticaret erbabına direkt etki eden çözüm odaklı yaklaşımlar sergileyebilmek için elimizi taşın altına koyduk. Üyelerini ve Antalya’da yaşayan herkesi birleştiren, genç, dinamik yapıya sahip bir ATSO hayali için ekibimizle yola çıktık” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER