© Adalya Medya 2021

ATSO’da gergin meclis

ATSO’nun ilk meclis toplantısına meclis üyelerinin baskı altında oy kullandıkları iddialarının yanısıra Ali Bahar ile Davut Çetin’in oylama esnasında tokalaşması damga vurdu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın(ATSO) tartışmalı seçiminin ardından ilk meclis toplantısı 117 meclis üyesinin katılımı ile gerçekleştirildi. Kırmızı ve mavi listelerde yer alan meclis üyelerinin seçim sürecinde yaşananları gündeme getirdiği ve sözlü atışmaların yaşandığı meclis toplantısına, YSK kararı ile başkanlığı iptal edilen Davut Çetin’in hesapları inceleme komisyonu seçimine gelip oy kullanması ve ardından ATSO Başkanı Ali Bahar ile el sıkışması damga vurdu.

Mecliste kürsüden barışçıl mesajlar veren Başkan Ali Bahar, sandıktan çıkan sonucun yargıya intikal ettiğini hatırlatarak, “Yapılan değerlendirmeler neticesinde hukukun üstünlüğü ilkesinin tecellisi sağlandı. Beyaz, tüm renklerin karışımından elde edilir. Bu nedenle ATSO Meclisi bizim için artık beyazdır. Biz bu salona baktığımızda beyazdan başka bir renk görmeyeceğiz” diye konuştu.

Birlikte yöneteceğiz vurgusu

‘Birlikte yöneteceğiz’ cümlesinin bir slogan olmadığının altını çizen Bahar, “Bu ATSO üyelerine ve Antalya halkına verdiğimiz bir sözdü. Bu sözü tutabilmemiz için, bizim sizlere ihtiyacımız var. Gelin, bu yeni ve bembeyaz sayfada yer alacak başarı hikayelerini, hep birlikte yazalım” dedi. Bahar, göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmalardan bahsederek, “Bu sürede mevcudu görme, potansiyeli keşfetme, atıl alanları tespit etme ve mutlak revizyon gereken noktaların gereksinimleri ile ilgili çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. 140 yıllık bu koca çınarı, köklerine ve dallarına zarar vermeden kapsamlı bir şekilde ele alıp, gençleştirecek, zamanın ruhuna ve gereksinimlerine uygun hale getireceğiz” diye konuştu.

KOMİSYON OYLAMASINDA SÜRPRİZ GELİŞME

Bahar’ın konuşmasının ardından Hesapları İnceleme Komisyonu seçimi yapıldı. 117 meclis üyesinin oy kullandığı komisyona Ender Kuzucu, Özer Gözüm, Ali Demir, Fatih Nalbantoğlu, Cenan Demir, Ömer Akpınar ve İsa Ersöz seçildi. Seçim esnasında Ali Bahar ile oldukça çekişmeli bir seçim süreci geçiren ve YSK tarafından “işaretli oy” gerekçesi ile 56 oyu iptal edilerek başkanlığı kaybeden eski ATSO Başkanı Davut Çetin de meclis toplantısına katıldı. Çetin, salondaki üyeler tarafından alkışlarla karşılanırken, Ali Bahar Çetin’in yanına giderek selam verdi. Seçim sürecini kıran kırana geçiren iki isim, el sıkışarak selamlaştı. Çetin, oyunu kullandıktan sonra salondan ayrıldı.

MECLİS ÜYELERİ HESAPLAŞTI

Seçimin ardından meclis üyelerinin söz istemesi üzerine salonda gerginlik yaşandı. Kırmızı listeden seçilen ve oylarının şaibeli olduğu iddia edilen meclis üyeleri Bahar ve yönetimine tepki gösterdi. Söz alan bazı üyeler, mahkeme kararının insanların öz iradesi üstünde tutulduğunu söyledi.  Yapılan açıklamalar salonda tansiyonu hızla yükseltirken, kırmızı listeden bazı isimler şifreli oy kullanmaya zorlandıklarını açıklarken bazıları ise bu ifadelere sert sözlerle yanıt verdi.

HAKLI OLMAK DEĞİL MUTLU OLMAK

ATSO Başkanı Bahar ise yaşanan gerilimin ardından söz alarak, “Bazı şeyleri dozunda konuşalım. Ben hayatım boyunca haklı olmak için değil mutlu olmak için konuştum. Ben 4 yıl boyunca sizin ayağınıza geleceğim ve bu ortamı yok etmeye çalışacağım. Siz her mecliste bu yaşananları hatırlatacağınızı söyleyebilirsiniz ama ben bu ortamı kırmak için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER