© Adalya Medya 2021

‘ATSO seçim sistemi değişmeli’

ATSO seçimi ile ilgili görüşlerini paylaşan Reşat Güney, “Mavi ve Kırmızı giren gruplar Antalya ticaretinin gözünde ve bizlere göre seçimden kapkara çıkmışlardır. Bizler gibi sandığa gitmeyen 9215 oy bembeyaz kalmıştır ve beyaz grup olarak bu oylara sahip çıkıyoruz” dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanlığı için aday olan ancak seçim öncesinde adaylıktan çekilen Ekonomi İş Geliştirme ve Planlama Derneği (EKİPDER) Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Güney, meslek komiteleri ve meclis üyelerinin belirlendiği seçim sisteminin değişmesi gerektiği görüşünü bildirdi.

Değerli Basın Mensupları,

“HİÇ BİTMEYECEK BİR YARIŞTAYIZ ANTALYA’MIZ İÇİN” diyerek 1 Eylül 2022 tarihinde sizlerle bir araya gelerek,  üreten, iletişimi güçlü, sanayicisine ve ticaret erbabına direkt etki eden çözüm odaklı yaklaşımlar sergileyebilmek için elimizi taşın altına koyduğumuzu, üyelerini ve Antalya’da yaşayan herkesi birleştiren, genç, dinamik yapıya sahip bir ATSO hayali için ekibimizle yola çıktığımızı sizlerle paylaşmıştık. Daha sonrasında şehrimiz için hazırlamış olduğumuz 15 projeyi sizlerin aracılığıyla kamuoyuna ilk duyuran bizler  olmuştuk.

Daha önce de belirtmiş olduğumuz üzere; Çatışma kültürünün şehre hakim olduğunu ve seçimin güvenliğinden, uygulanan yöntemlerden dolayı da seçimden çekildiğimizi de ifade etmiştik. Ayrıca bazı öngörülerde de bulunmuştuk ve maalesef bu öngörülerin tamamı olumsuz anlamda bu seçimlerde gerçekleşti

Şöyle ki,

Meclis ve komite üyelerinin belirlendiği seçime toplamda 22 843 kişi (faal ) girebilecek iken (Toplam üyenin sadece %38 ‘i ) bunun sadece 13628’i seçimlerde  oy kullanmıştır (toplam üye sayısının %22si) 

Hepimizin ibretle izlediği süreç sonrasında ise 6759 oy ile  (toplam üye sayısının sadece %11 ile ) ATSO başkanı belli olmuştur. Bu bir sonuçtur.

Bizler gibi düşünen 9215 oy yani oy kullanabilecek seçmen sayısının % 40 sandığa gitmemiştir. Biz beyaz grup olarak bu oylara sahip çıkıyoruz, Seçmenlerimizin bu tutumu bizlere göstermiştir ki mevcut sisteme güvenmeyen çok ciddi bir oran bulunmaktadır.

Meclisi kırmızı, disiplin kurulu kırmızı, denetim kurulu kırmızı, TOBB delegelerinin kırmızı oy olan ATSO dan maalesef ahenkli Antalya ticaretine katkı koyabilecek bir sonucu beklemiyoruz. Umarım daha önce söylediğimiz gibi Antalya kaybetmez.

Bu seçim süreci bizlere bir kez daha göstermiştir ki adaletli bir seçim sistemi hepimizin ihtiyacıdır. Kendisi ile ilgili olumlu karar çıktığında her seferinde adalete güvendiğini ifade eden adaylarımıza davetimiz Seçim sistemini tüm üyelerimizin vicdanına cevap verebilecek bir hale getirmek için birlikte çalışmaktır.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER