© Adalya Medya 2021

Atık Sanat Duvarı açılıyor

Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Antalya Olgunlaşma Enstitüsü işbirliği ile bahçe duvarı atık seramik ve camlarla süslendi. Atık Sanat Duvarı Pazar günü Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın katılımı ile açılacak.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde AGC ve Antalya Olgunlaşma Enstitüsü binalarının ortak kullanımındaki bahçe duvarı sanat eserine dönüştürüldü. 26 metre uzunluğundaki bahçe duvarı ‘Burası Bizim Evimiz, Bizim Duvarımız’ anlayışıyla atık seramik ve camlardan ‘Atık Sanat Duvarı’ oluşturuldu.

Seramik ve cam sanatçılarından oluşan ekibin yaklaşık 1 ay süren çalışmasıyla tamamlanan duvarda, mozaik tekniği kullanıldı. Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Seramik ve Cam Teknolojisi Bölüm Şefi ile 1 öğretmenin yanı sıra 4’ü cam, 3’ü seramik olmak üzere 7 usta öğretici eşliğinde 3 bin 500 parça atık seramik ve camlar sanata dönüştürülerek hem çevre korundu hem ekonomiye katkı sağlandı. Duvarın açılış töreni 31 Ekim Pazartesi saat 14:00'te Antalya Gazeteciler Cemiyeti bahçesinde Antalya Valisi Ersin Yazıcı'nın katılımı ile gerçekleştirilecek. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER