© Adalya Medya 2021

Atay Uslu, Ortadoğu’da

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Akdeniz Parlamenterler Asamblesi'nin düzenlediği Orta Doğu Yüksek Seviyeli Görev toplantıları kapsamında Ürdün, Filistin ve İsrail’de.

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut TBMM tarafından yapılan görevlendirme ile Akdeniz Parlamenterler Asamblesinin düzenlediği 12 ayrı ülkeden 15 parlamenterin katılımı ile gerçekleşen “PAM Ortadoğu Yüksek Misyonu” içerikli toplantılara Türkiye'yi temsilen katıldılar.

GÜNDEM: BÖLGESEL BARIŞ, BÖLGESEL KALKINMA, FİLİSTİN, KUDÜS'ÜN STATÜSÜ, SIĞINMACILARIN GÖNÜLLÜ VE GÜVENLİ GERİ DÖNÜŞÜ

Akdeniz Parlamenterler Asamblesinin düzenlediği toplantıların ilki Ürdün’ün başkenti Amman şehrinde gerçekleşti. Ürdün’de bölgesel barış ve  istikrar, bölgesel kalkınma, mülteci konusu, gönüllü ve güvenli geri dönüş konularında hem parlamenterle hem de Ürüdün’lü Bakanlarla ile toplantılar yaptılar.

Ayrıca Amman Büyükelçisi Erdem Ozan ile birlikte Birinci Cihan Harbinde İngilizlere karşı vatanlarını savunurken şehit düşen kahraman Türk askerlerlerimizin aziz hatırasını yaşatıldığı Ürdün’ün Salt şehrindeki "Türk Şehitliği"ni ziyaret ettiler.

FİLİSTİN DAVASINA DESTEĞİMİZ TAM

Ürdün’den karayolu ile Filistin’e geçen Atay Uslu, Tuba Durgut ve beraberindeki heyet  Ramallah'ta Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ve Ulusal Meclis Başkanı Ruhi Fettuh ile görüştü. Görüşmelerde Bölgesel istikrar için Filistin'in haklı davasının yanında olmaya devam ettiklerini ifade eden Atay Uslu; “Türkiye olarak Filistin halkıyla dayanışmamızı, Filistin davasına desteğimizi en güçlü şekilde sürdüreceğiz. Kudüs-ü Şerif'in özgürleştirilmesi, 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kabul edilmesi dahil Filistin davasına desteğimizi bir kez daha toplantılarda ifade ettik” dedi.

TBMM Akdeniz-Pa Başkanı Atay Uslu Filistin görüşmeleri ardından  karayoluyla Kudüs’e ve ardından  İsrail’e geçecek. Kudüs’te İsrail Meclis Başkanı ve parlamenterle,  BM yetkilileri ile görüşmelere devam edecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER