© Adalya Medya 2021

'Asgari ücrete eşitlensin'

CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI, "En düşük emekli aylığının 10 bin TL olması yeterli değildir. Emeklinin bununla bırakın 2024 emeklilik yıl dönümünü bu şekilde yaşamasını, hayatını bu koşullarda idame etmesi çok zor olan bir dönemi yaşadığımızı söylemek istiyorum" diyerek en düşük emekli aylığının her yıl asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini söyledi.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; AKP'nin 15 Ocak'ta TBMM’ye sunduğu ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ki görüşmelerinde sırasında yapmış olduğu konuşmasında: SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine verilen zam konusundaki eleştirilerini dile getirirken, CHP’nin 7500 TL Emekli aylığının net asgari ücret olan 17 bin TL seviyesine çıkarılması için vermiş olduğu önerge iktidar Milletvekilleri tarafından reddedildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞININ 10 BİN TL OLMASI YETERLİ DEĞİLDİR.

Av. Cavit Arı konuşmasına devamla; “Bu anlamda da zaten, artan maliyetler, her şeyin fiyatlarının her gün artması, en başta kiralar olmak üzere benzin, mazot ve gıda fiyatları bugün emeklinin gerçekten can çekişir hâlde olduğunun açık göstergeleridir.

Bu anlamda da en düşük emekli aylığının 10 bin TL olması yeterli değildir. Emeklinin bununla bırakın 2024 emeklilik yıl dönümünü bu şekilde yaşamasını, hayatını bu koşullarda idame etmesi çok zor olan bir dönemi yaşadığımızı söylemek istiyorum.

 En düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesinde olması ve her yıl geldiğinde de "Ne oranında arttırılsın?", "Kaç para olsun?" polemiklerinden çıkarılması ve bir standarda bağlanması gerekir. Her dönem "Kaça çıkacak? "Kaç para olacak?" söylemleri de bir kenara bırakılmış olur” diyerek konuşmasını tamamladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER