© Adalya Medya 2021

ANTSİAD iş dünyasını buluşturdu

İş insanlarından oluşan sivil toplum kuruluşu temsilcilerine seslenen Antalya Yapı Malzemeleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANTSİAD) Başkanı İlhan Kurtar, “Bir araya gelerek bazı organizasyonları daha etkili hale getirebiliriz’ dedi.

Antalya Yapı Malzemeleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANTSİAD) Antalya’nın önde gelen sivil toplum örgütleri başkanları ile birlikte toplandı. Genişletilmiş Olağan toplantıda konuşan Dernek Başkanı İlhan Kurtar diğer dernek ve sivil toplum kuruluşu başkanlarına seslenerek: ‘‘ Bizler rakip değiliz, bir araya gelerek daha etkili hale gelebiliriz’ dedi.

Antalya Yapı Malzemeleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANTSİAD) mayıs ayı olağan toplantısı Antalya’nın Muratpaşa İlçesi’nde bulunan bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıya iş ve ekonomi dünyasından çok sayıda dernek yöneticisi katıldı.

 

ANTSİAD’ın Mayıs Ayı toplantısına, ATSO Ve AOSB Başkanı Ali Bahar,  TİMDER ve TİMFED Başkanı Kemal Yıldırım, DİMSİAD Başkanı Halil İbrahim Çerçi,  ANTGİAD Başkanı Sayın Ercan Yavaş, ANTİAD Başkanı Sayın Bilal Köleoğlu, YÖRSİAD Başkanı Mustafa Alper Oral, ANTİKAD Başkanı Fatma Kotanak, OSİAD Başkanı Sayın Mehmet Atılgan,  AGİDER Başkanı Sayın G. Gökçen Atmaca, ATİP Başkanı Sayın Rafet Aslan ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Toplantıda söz alan ANTİAD Başkanı İlhan kurtar derneğin bir değişime girerek Antalya Tesisat Ve İnşaat Malzemecileri Derneği (ANTİMDER) olan isminin Antalya Yapı Malzemeleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANTSİAD) olarak değiştiğine vurgu yaparak: ‘‘ANTİMDER olarak da büyük işler yaptık. 7 Şubat’ta gerçekleşen genel kurulumuzda tüzük ve isim değişikliğine gideren ANTSİAD adını aldık. Yeni isim ve vizyonumuz ile yapı sektöründe tüm paydaşları bir araya getirme hayaliyle yeni bir yola çıktık’ dedi.

Rakip değiliz

Toplantıda bulunan dernek başkanlarına seslenerek bizler rakip değiliz diyen Başkan Kurtar: ‘‘ Diğer dernekler ne bizim rakibimizdir, ne birbirimizin alternatifi değiliz. Sizlerin başarılarını alkışlıyor ve destekliyoruz.  Aynı konulularda, farklı zamanlarda yapılan faaliyetler,  kimi zaman finansal kimi zamana operasyonel sebeplerle istenen etkiyi yaratmamaktadır. Bir araya gelerek bazı organizasyonları daha etkili hale getirebiliriz’ dedi.

Yapı sektörünün sorunlarından bahsetti

Sektöründeki sorunları da dile getiren Antalya Yapı Malzemeleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANTSİAD) Başkanı İlhan Kurtar: ‘‘ANTSİAD yönetimi olarak ilk ziyaretimizi size yapmıştık, birçok arkadaşımız komitelerde, komisyonlarda ve ATSO meclisinde yer almakta ve bizleri ATSO'da temsil etmektedir. ATSO ziyaretimizde size birkaç husustan bahsetmiştik, şehrimizde en büyük sorunlardan biri, üretim ve depolama alanı bulunamamasıdır. Yıllardır süren bu problem artarak devam etmektedir. Toplu işyerleri geliştirilememesi nedeniyle mevcut üretim alanları, güvenliksiz, derme çatma kimi zaman yolu dahi olmayan on binlerce işyerinden oluşmaktadır. Tüm sektörlerde üretici ve satıcılar, bu derme çatma alanlara fahiş kiralar ödemektedir. Yine bu alanlar denetimden uzak işletmeleri barındırmaktadır. Yapı malzemelerinde hem açık hem kapalı alana ihtiyacı bulunmaktadır. Hayata geçirilen özel depolar ve üretim alanları kısıtlı ve rant amaçlıdır’’ ifadelerini kullandı.

Kooperatif kurulmasından yanayız

‘Yükselen maliyetler arasında fahiş kiralar paydaşlarımızın belini bükmektedir’ diyen Kurtar: ‘‘Bu sebeple ATSO'nun hayata geçireceği, toplu işyerleri ve küçük sanayii tesisleri için kooperatiflerin kurulma aşamasına gelindiğini mutlulukla takip ediyoruz. ANTSİAD bu konunun tarafıdır, üyelerimizin ihtiyaç duyduğu işyerleri için katkı koymaya hazır olduğumuz bilmenizi isterim. Bir diğer talebimiz, şehrimizdeki iş dünyası dernek başkan ve yönetim kurullarının ATSO önderliğinde bir araya getirilmesi ve istişare kurulları oluşturulmasıdır’’ ifadelerini kullandı.

Yapı fuarı tekrardan Antalya’ya kazandırılmalı

Antalya Yapı Malzemeleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANTSİAD) Başkanı İlhan Kurtar: ‘‘Antalya dünyadaki marka şehirlerden biridir. Ulaşım, konaklama sorunu olmaması gibi birçok olumlu pozisyonumuz nedeniyle, yapı fuarının, şehrimize tekrar kazandırılması gerekmektedir. ATSO ANFAŞ ile köprü olup, TİMDER ve TİMFED ile bu fuarı gerçekleştirebilir’’ diye konuştu.

Kurtar’ın konuşmasının ardından davetli dernek ve oda başkanları da sıra ile kürsüye gelerek konuşmalarını yaptılar.

Programda yeni üyelere plaket takdimi de yapıldı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER