© Adalya Medya 2021

Antalyaspor Rize’de buz kesti

Fraport TAV Antalyaspor kar yağışı altında oynanan maçta Çaykur Rizespor’a 2-1 mağlup oldu. Kırmızı beyazlı takımı yıkan goller Pohjanpalo (Pen.) ve Gökhan Gönül’den geldi.

ÖNE GEÇTİK DEVAMI GELMEDİ

Spor Toto Süper Lig 22’nci hafta maçında Antalyaspor, Rizespor’a konuk oldu. Çarşamba günü yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenen maç, dün kaldığı yerden başladı. 22’nci dakikada start alan karşılaşmada iki takım da kurullar gereği aynı kadroyla sahaya çıktı. Maça hızlı başlayan Antalyaspor, 35’inci dakikada Haji Wright’ın golüyle 1-0 öne geçti. 45’inci dakikada ev sahibi Rizespor ‘VAR’ incelemesi sonrası penaltı kazandı. Atışı kullanan Pohjanpalo oyuna yeniden getirdi. Devre 1-1 son erdi.

RİZESPOR’A İLAÇ OLDU

İki ekip maçın ikinci yarısına aynı kadroyla başladı. Karadeniz ekibi Rizespor, 58’inci dakikada tecrübeli futbolcusu Gökhan Gönül ile 2-1 öne geçti. Bu dakikadan sonra önce beraberliği, sonra da galibiyeti düşünen Antalyaspor, hücum hattını Armir Mehmedi, Enzo Crivelli, Fernando Martins, Gökdeniz Bayrakdar ve Hakan Özmert’le güçlendirdi. Ancak yine de gol atmakta başarılı olamayan kırmızı beyazlı takım, 5 haftadır galip gelemeyen ve düşme potasındaki rakibine hayat verdi.

 GALİBİYET HASRETİ SÜRÜYOR

Bu yenilgiyle Antalyaspor da iyice düşme hattının içine girdi. Ev sahibi takım ise puanını 21’e çıkardı. 23 puanda kalan kırmızı beyazlı takım, önümüzdeki hafta Pazar günü evinde Gaziantep Futbol Kulübü’nü konuk edecek. 4 hafta sonra galibiyetle tanışan Rizespor cephesinde büyük sevinç yaşanırken, Antalyaspor ise galibiyet hasretini 5 maça çıkardı. Uzatma dakikalarında kırmızı kart gören Güray, önümüzdeki hafta Gaziantep maçında forma giyemeyecek.

 STAD: Çaykur Didi

HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Esat Sancaktar, Serkan Çimen

RİZESPOR: Tarık Çetin, Selim Ay, Emir Han Topçu, Gökhan Gönül, Cemali Sertel (Dk. 77 Alberk Koç), Alper Potuk (Dk. 77 Umar), Boldrin (Dk. 90 Djokovic), Baiano, Sabo (Dk. 70 Bolasie), Deniz Hümmet (Dk. 70 Dabo), Pohjanpalo   

ANTALYASPOR: Boffin, Veysel Sarı, Naldo, Kudryashov, Bünyamin Balcı (Dk. 65 Gökdeniz Bayrakdar), Güray Vural, Poli (Dk. 65 Hakan Özmert), Fredy (Dk. 76 Fernando Martins), Doğukan Sinik, Ghacha (Dk. 58 Admir Mehmedi), Haji Wright (Dk. 76 Enzo Crivelli)

KIRMIZ KART: Dk. 90+7 Güray

SARI KARTLER: Baiano, Selim Ay (Rizespor), Poli, Güray (Antalyaspor)

GOLLER: Dk. 35 Haji Wright (Antalyaspor), Dk. 45+1 Pohjanpalo (Pen.), Dk. 58 Gökhan Gönül (Rizespor)

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER