© Adalya Medya 2021

Antalyaspor, Fırtına’yı durdurdu

Geçen sene Trabzonspor'a ilk yenilgisini tattıran Antalyaspor, bu yıl da bordo mavililere ilk mağlubiyetini yaşattı. Heyecan dolu geçen karşılaşma 5-2 kırmızı beyazlıların üstünlüğü ile sonuçlandı.

Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu'nun 3'üncü haftasında sahasında Trabzonspor'u 5-2 mağlup ederek bu sezon evinde ilk galibiyetini elde etti. Kırmızı beyazlı takımı galibiyete taşıyan goller Fernando, Haji Wright (2) ve Gökdeniz Bayrakdar'dan (2) geldi: 5-2 Bu sonucun ardından Antalyaspor, puanını 6'ya yükseltti. Bu sezon ilk kez kayıp yaşayan Trabzonspor da 6 puanda kaldı. Ligin bir sonraki haftasında Antalyaspor, Gaziantep FK deplasmanına gidecek. Trabzonspor, sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak.

Antalyaspor’da ceza sahası dışında topla buluşan Fernando, 14.dakikada muhteşem bir gole imza attı ve skoru 1-0’a getirdi.

40. dakikada Antalyaspor farkı ikiye çıkardı.  Gelişen Antalyaspor atağında, ceza sahasında topla buluşmak isteyen Haji Wright, Vitor Hugo'nun müdahalesiyle yerde kalınca hakem Volkan Bayarslan penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Haji Wright, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Trabzonspor 45+5'te skoru 2-1'e getirdi. Cornelius'un pasında müsait pozisyonda vuruşunu yapan Enis Bardhi, bordo-mavili formayla ilk golünü kaydetti. 42. dakikada oyuna dahil olan Makedon futbolcu, Süper Lig'deki ilk şutunda golü buldu.

60. dakikada Trabzonspor beraberliğe çok yaklaştı. Marc Bartra'nın uzaklardan gönderdiği sert şut, direkten döndü.

73. dakikada Sahneye yeniden Enis Bardhi çıktı. Rakibinden çok şık bir vücut çalımıyla sıyrılan Bardhi, takımına beraberliği getiren golü attı.

81. dakikada Antalyaspor yeniden öne geçti. 79. dakikada oyuna giren Gökdeniz Bayrakdar, Antalyaspor'u yeniden öne geçirdi.

90+6'da Gökdeniz, takımını rahatlatan golü attı. Hızlı hücumda topla buluşan Gökdeniz, ağları sarstı.

‘BU SKORU HAK ETMEDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM’

"Bu oyuna artık oyuncu değişiklikleri üzerinden bakılmaz. Futbol artık bir organizasyon oyunu. Ayakta kalmamız gereken yerde penaltı yaptık. İkinci yarı tamamen oyunun hakimi olduk. Oyun tamamen bizim elimizdeydi. Bu skor nasıl oldu, anlamak mümkün değil"

"Futbol böyle hikayeleri olduğu için güzel. Antalyaspor'u tebrik edeceğiz. Bizim için yoğun trafik devam ediyor. Trabzonspor bu ülkenin güzel bir takımı. Olumsuzlukları hak etmediğimiz düşünüyorum. Biraz saygı lütfen"

"İlk yarı dengeli, ne rakipte ne bizde olan bir oyun vardı. Devre biterken farkı 1'e indirdik. İkinci yarı formasyon değişikliklerle maçı kendimize çevirdik. Dışardan bakınca 'kazandık' diyebileceğimiz bir oyun vardı. Bugün bu skoru hak etmediğimizi düşünüyorum"

 

STAT: Corendon Airlines

HAKEMLER: Volkan Bayarslan, Mustafa Sönmez, Erdinç Sezertam

ANTALYASPOR: Boffin - Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Kudryashov, Güray Vural, Fernando Martins, Fredy (Dk.79 Gökdeniz Bayrakdar), Sam Larsson (Dk.79 Cemali Sertel), Ndao (Dk.53 Ghacha), Luiz Adriano (Dk.68 Hakan Özmert), Haji Wright

TRABZONSPOR: Uğurcan - Larsen, Denswil (Dk.68 Siopis), Vitor Hugo (Dk.46 Marc Bartra), Eren Elmalı, Doğucan Haspolat (Dk.43 Enis Bardhi), Dorukhan (Dk.87 Kouassi), Djaniny, Bakasetas (Dk.43 Abdülkadir Ömür), Trezeguet, Cornelius

GOLLER: Dk. 24 Fernando Martins, Dk. 40 (P), Dk. 90+8 Haji Wright, Dk. 81, Dk. 90+6 Gökdeniz Bayrakdar (Fraport TAV Antalyaspor) - Dk.45+5, Dk. 73 Enis Bardhi (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Sam Larsson (Fraport TAV Antalyaspor) - Doğucan Haspolat, Denswil (Trabzonspor)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER