© Adalya Medya 2021

Altın Portakal eylemde

Antalya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Menderes Türel’in talimatı ile işten çıkarılan Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) çalışanı 31 personel, 9 yıldır hak mücadelesi veriyor.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Altın Portakal Film Festivali’nin düzenlenmesine katkı koyan, emek veren Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) kapatıldı. Herkes alacağını aldı, Vakfı kemirdi, Vakfın nimetlerinden yararlandı ve maalesef geriyle emek yönüyle mağdur bizler kaldık. Çifte standart o kadar açıktır ki, gelen belediye başkanı, giden belediye başkanının ve yakınlarının kamu borçlarını ödemiş, vakfın tüm nimetlerinden yararlanan yöneticilerin kamu borçları ödenmiş, bizler hiç akıllara gelmemişizdir. Bu birileri için büyük bir utanç meselesi olması gerekirken, idarecilerin birbirlerine olan tutkunluğunun, siyaset üstü tezahürü olarak gerçekleşmiştir.

Halen Aksav ile Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden bir dava olup, bu davanın geç açılması da bir başka ayıp ve bizlerin bir şekilde ve yıllardır mağdur olmamıza sebep olan olaylardan, bir tanesidir.

Belediye Başkanlığının Mahkemeye verdiği cevap da AKSAV'ın haklı olduğunu ortaya koyarken, bu davanın uzun yıllardır neden sürüncemede bırakıldığını hiç bir vicdanlı kimse açıklayamamaktadır. Aksav'ın Belediyeden olan alacağı bedelin, siyasi egolar veya nedenlerle ödenmediğini, ödenmesinin geciktirildiğini ortada olup, uzun yıllardır bizler mağdur edilmekteyiz.

Belediye başkanları değişmiştir. Ancak AKSAV'ın nimetlerinden yararlanan kadrolar belediyede yine işbaşındadırlar. Peki bu kadrolar, başta mevcut Belediye Başkanı ve Genel Sekreteri olmak üzere, bizim yıllardır mağdur olduğumuzu bilip de bize ve avukatımıza bir randevu vermek nezaketini neden göstermemişlerdir?

Marifet Kırmızı halıda yürümek, TV lerde boy göstermek değildir.

Marifet ve en basit tabirle erdemli siyaset; kırmızı halıya emek verenlerle yüzleşebilmek ve emeklerinin karşılığını ödeyebilmektir. Bu aşamada sorunu kimin yarattığı değil, sorunu nasıl çözmek gerekir diyen siyasetçilere, duyarlı ve vicdanlı yöneticilere ihtiyaç bulunulmaktadır. Dileriz haklı isyanımız ve başlattığımız hak mücadelesine kulak verecek birileri hala vardır.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER