© Adalya Medya 2021

Alanya’da nefes kesen yarış

Dünyanın en güçlü insanının belirlendiği MLO Strongman Champions League Dünya Serisi Finalleri Alanya’da düzenlendi.

12 sporcunun katılımıyla düzenlenen yarışın ilk gününde sporcular; 100, 110, 120, 130 kiloluk mermer blok kaldırma yarışı, 160, 170, 190, 210 kiloluk Türk Güç Kayaları kaldırma yarışı kategorilerinde mücadele ettiler. Günün kazananı Letonya’dan Ivars Smaukstelis oldu.

Yarışların ikinci günü Şelale Meydanı'nda başladı. Tır çekme, conan tekeri 330 kg, deadlift araç kaldırma ve araçlara kum torbası yükleme yarışları gerçekleşti. Tır çekme yarışını onlarca yerli ve yabancı seyirci heyecanla izledi. Yarışmacılar 330 kilogram ağırlığı kaldırarak çember çizdi. Daha sonra sporcular araç kaldırma yarışmasında güçlerini gösterdi. Günün son yarışına geçen yılın şampiyonu Kelvin De Ruiter sakatlığı nedeniyle katılamadı.

İki gün süren yarışmalarda en yüksek puanı alan ve 13 ülkeden gerçekleşen yarışların toplamında da en çok puanı toplayan Letonya’dan Aivars Smaukstelis dünyanın en güçlü adamı oldu.

Estonya'dan Ervin Toots ikinci, İngiltere’den Francis Kane üçüncü olarak yarışmayı tamamladı. Sporculara ödülleri Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından verildi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER