© Adalya Medya 2021

Akşener’den 'Putin' iddiası

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Karadeniz gazının devreye alınması ve Erdoğan’ın ücretsiz gaz açıklamaları ile ilgili olarak, “İnşallah Putin’in BOTAŞ’ın borçlarını ertelemesinden kaynaklanan bir kıyak değildir” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun ardından konuyla ilgili dikkat çeken bir çıkış da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den geldi. Depremzedelerle buluşmak için Malatya'ya giden Akşener, "Eğer Karadeniz gazının Türkiye'ye gelip evlere verildiği konusu gerçekse çok mutlu oluruz. Gerçekten çok mutlu oluruz. Türkiye'nin önemli bir meselesinin hallolduğunu düşünüp biz iktidara geldiğimizde de bunu devam ettiririz. Dolayısıyla mutlu oluruz. Ama inşallah Putin'in BOTAŞ'ın borçlarını ertelemesinden kaynaklanan yine Putin'den yapılan bir kıyak değildir. Çünkü bir çok şey yalan çıktığı için hafif bir şüpheye doğru gidiyor insan devamlı aldatılınca ama umuyorum, diliyorum Karadeniz gazıdır. Biz de onun devamını sağlayacağız daha geniş olarak" dedi.

Rusya, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi'nin (BOTAŞ) 20 milyar dolarlık doğal gaz borcunu 2024 yılına kadar ertelemişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER