© Adalya Medya 2021

‘AK Parti’nin küçük kolu değiliz’

Deva Partisi İl Başkanı Selda Öner, partisinin AK Parti’nin küçük bir kolu olmadığını sosyal demokratların oranının Ak Parti’den gelenlerden daha çok olduğunu söyledi.

Basının karşısına çıktı

Deva Partisi Antalya İl Başkanı Selda Öner ve İlçe Başkanları basın mensupları ile parti binasında biraraya gelerek gündemi değerlendirdi. İl Başkanlığına 5 ay önce atanan Selda Öner, partisinin teşkilatlanma sürecini ve partiye katılımla ilgili bilgilendirme yaptı. Basın toplantısında Teşkilat Başkanı Emre Karaşin, İl sekreteri Sibel Burgucu, Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Murat Barçın, Muratpaşa İlçe Başkanı Özlem Arlıer, Konyaaltı İlçe Başkanı Şafak Çelik, Kepez İlçe Başkanı Mehmet Siyahkoç da yer aldı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Selda Öner, Antalya’da yüzde 115 üye artışı gerçekleştirerek 2300 üyeye ulaştıklarını söyledi. Öner, “Son 3 ayda Türkiye’de en çok üye kaydeden partiyiz. Antalya olarak 8 veya 9. Partiyiz. Antalya’da birinci parti olmaya çalışıyoruz. Antalya’daki 19 ilçeden 15’inde örgütlendik, 4 ilçe başkanlığı için görüşüyoruz. Kumluca, Gazipaşa, Korkuteli ve Aksu’da önümüzdeki günlerde başkanlarımızı açıklayacağız” dedi.

Partiye üye kazandırmanın zorluğuna değinen Öner, üye sayıları ile ilgili olarak kentteki 5430 sandığın her birine bir sandık müşahidi gönderebilecek sayıya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Öner, “Üye yapmaya çalışmak o kadar zor ki. Bizim Türkiye genelinde bir baraj sorunumuz yok. Üye sayımızı arttırıp buradaki sandıkların her birine müşahidi yollayabilmeyi hedefliyoruz. Seçim sandıkta ve sahada kazanılacak. İstanbul seçimleri bize gösterdi ki sandığa sahip çıkarsanız oylarınızı dağıtmamış oluyorsunuz. En azından gözünüze baka baka bir şey yapılamayacak. Onun için de biz 5430 sandık varsa o kadar gönüllü üyeye ulaşmalıyız. İlk hedefimiz bu. Her bir gönüllüden bir sandık başkanlığı kurabilirsek bu bir başarıdır” dedi.

Deva Partisi’nin Ak Parti’nin oylarını bölme gibi bir misyon yüklenmesini eleştiren Selda Öner, Deva Partisi’nin AK Parti’nin küçük bir kolu olmadığını, AK Parti kökenli üye oranının partide yüzde 22 olduğunu belirtti. Öner sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz AK Parti’nin küçük bir kolu değiliz. Bizim içimizde öyle insanlar var ki sosyal demokratların oranı Ak Parti’den gelenlerden daha çok. Artık ideoloji partisi diye bir şey kalmadı. Amaç yaşamaksa gerisi teferruata döndü. Sonuç olarak bir yerde buluşup, bir takım politikalarla önünüze bakmalısınız ki önce hayatta kalabilesiniz. Ak Parti’den gelenlerin sayıları yüzde 22’lerde görünüyor. Ak parti’den bir oy alacak mıyız devşirecek miyiz diye bir hesabımız yok. Bizim içimizde olan kişilerin oranından bahsediyorum. Alacağımız oylarla ilgili bunu söylemiyorum. Telefon üzerinden anket çalışması yapıyoruz. Aşağıdaki partilerden hangisine oy verirsiniz diye sorup 4 parti sayıyorsunuz. İçinde Deva Partisi yok. Ben Deva’ya oy vereceğim dediğiniz zaman saydığımız seçeneklerden birini soruyorum diyorsunuz. Geçen sefer hangi partiye oy verdiniz diye soruyorsunuz. Kesinlikle ona oy vermeyeceğim diyor. Bu kişiyi kararsıza yazıyorsunuz.

Kararsızları dağıtırken geçen seçimdeki oy oranına göre dağıtıyorsunuz. Bu ne kadar doğru olabilir? Kesinlikle oy vermeyeceğim dediğiniz parti geçen seçim yüzde 44 almışsa kararsızın yüzde 44’ünü o partiye dağıtamazsınız. Benim çocuğum devlette ve ataması gelecek. Nolur Ben evet dedim vermeyeceğim ama beni kayda almayın diyorlar. Bunu hepimiz yaşıyoruz.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER