© Adalya Medya 2021

AGD’den Aksu Tufanı'na destek etkinliği

Anadolu Gençlik Derneği(AGD)Kepez Temsilciliği, Aksa Tufanı’nın yıl dönümü etkinliğini düzenliyor. Etkinlik, 6 Ekim Pazar günü saat: 20.00’da Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

AGD Kepez İlçe Temsilcisi Mustafa Sir,"Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. 'Ya Zafer Ya Şehadet' diyerek, şehitlerimizi anmak ve değerlerimizi yüceltmek için bir araya geliyoruz" dedi.

Sir, “Bu anlamlı gece, gençleri ve tüm vatandaşları buluşturmayı, şehitlerimizin anısını yaşatmayı ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyoruz.Aksa Tufanı, tarihi ve kültürel değerleriyle toplumumuza ışık tutan bir olaydır. Bu olay, inancımızın ve dayanışmamızın gücünü göstermektedir.Anadolu Gençlik Derneği Kepez Temsilciliği, gençlerimizi bu tür önemli konularda bilgilendirmeyi ve toplumsal sorumluluklarını artırmayı hedefliyoruz. Aksa Tufanı, sadece bir tarihsel olay değil; aynı zamanda bizlere birlik olmanın, paylaşmanın ve dayanışmanın önemini hatırlatan bir derstir.Herkesin katılımının beklendiği etkinlik, adalet ve özgürlük taleplerini dile getirilecek. Aksa Tufanı'nın mesajını gençlerimize ve toplumumuza ileteceğiz. Tüm vatandaşlarımızı bu etkinliklere katılmaya davet ediyoruz.

AKSA TUFANI NEDİR?

İslami Direniş Örgütü (kısaca Hamas); 7 Ekim 2023 tarihinde İsrail’e karşı gerçekleştirilen Aksa Tufanı operasyonunun, "İsrail'in, Filistin davasını tasfiye etme, toprakları ele geçirme ve Yahudileştirme, Mescid-i Aksa ve kutsal mekanlar üzerinde tam olarak hakimiyet kurma planlarına karşı koymak için atılmış gerekli bir adım ve doğal bir tepki olarak nitelemişti. Bu saldırının ardından İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 615'e yükseldi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER