© Adalya Medya 2021

Adı ücretsiz kendisi ücretli plaj

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, CHP Manavgat İlçe Örgütüyle beraber Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan Ilıca Halk Plajı’nın önünde basın açıklaması yaparak, halktan ücret alınmasını protesto etti.

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, Manavgat İlçe Örgütü ve vatandaşlarla birlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan Ilıca Halk Plajı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İlçe Başkanı Oykun Başar’ın konuyu özetleyen açıklamaları ve takdimi sonrasında açıklamalarda bulunan Milletvekili Kaya “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapmış olduğu adı ücretsiz ancak kendisi ücretli olan Ilıca Halk Plajı önündeyiz” diyerek sözlerine başlarken, “Gördüğünüz gibi arkamızdaki tabelada, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ilıca Ücretsiz Halk Plajı yazmakta. Kendim de bizzat geldim, tatbik ettim. Girişte 50 TL otopark ücreti vererek giriyorsunuz ve şezlong başına 130 TL ücret ödemek zorundasınız. 4 kişilik bir aile buraya geldiğinde ilk adımda 570 TL ücret ödemek zorunda.” ifadelerini kullandı.

 

ADI ÜCRETSİZ KENDİ ÜCRETLİ OLAN HALK PLAJI

“Şimdi sizlere sormak istiyorum, buranın adı ücretsiz halk plajı mıdır?” diyen Milletvekili Kaya, “Bakın biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Antalyamızın iyiliğine, menfaatine olacak bütün projeleri destekleriz. Antalyamız Yüce Allah’ın bahşettiği birçok doğal güzelliklere sahip, yerli ve yabancı milyonlarca misafiri ağırlayan güzide bir şehrimizdir. Antalyalı hemşehrilerimiz de en az yerli ve yabancı misafirler kadar buranın doğal güzelliklerini deneyimleme hakkına sahiptir.” dedi.

 

ÜCRET TALEP EDİYORSANIZ HALK PLAJI DİYEMEZSİNİZ

Antalya’da farklı gelir gruplarında yaşayan vatandaşların yaşadığını belirten Kaya, “Sosyal adaleti tesis etmek üzere, ücretsiz halk plajlarının yapılması doğru adımlardır. Fakat hükümet her alanda olduğu gibi burada da uygulamada sınıfta kalmıştır. 400-500 TL bazıları için anlamsız meblağlar olabilir fakat ülkemizin içinden geçtiği gerçeğin farklı olduğunu hepimiz biliyoruz.” diyerek mevcut uygulamayı eleştirdi. “Bugün emeklilerimiz bırakın ayın sonunu ayın ortasını getiremiyor. Asgari ücretliler, asgari hayat yaşamak zorunda. Birçok vatandaşımız ayın ortasını getiremezken, buraya geldiklerinde ödeyecekleri 400-500 TL onlar için çok büyük meblağlar olacaktır. Dolayısıyla, siz bu ücretleri vatandaşımızdan talep ediyorsanız, buranın ismini halk plajı koyamazsınız.” diyerek sözlerini sürdürdü.

 

ILICA HALK PLAJI ÜCRETSİZ YA DA SEMBOLİK ÜCRETLİ OLMALI

“Antalyamız sadece turizm gelirinde ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunan bir şehrimiz. Sadece bu yönüyle bile Antalyalı hemşehrilerimizin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapmış olduğu bu plajdan ömür boyu ücretsiz yararlanması gerekir.” diyen Milletvekili Aykut Kaya, “Ülkemizin içinden geçtiği mali durum ortada. Buradaki operasyon giderlerini de göz önünde bulundurduğumuz zaman sembolik ücretler alabilirsiniz. Bizim Manavgat Belediyemizin hizmet verdiği halk plajları var. Çok başarılı bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet veriliyor. 20-30 TL arasında şezlong ücretleri alınıyor. Aynı uygulamayı Bakanlık burada yapabilir. Burada şunu görüyorum “niyet iyi, uygulama yanlış.” değerlendirmesinde bulundu.

 

ÇAKIL TAŞI MERAKINIZ NEDİR?

Söz konusu plajın bir kısmına çakıl taşı döküldüğünü ve bunun anlamsız olduğunu belirten Milletvekili Kaya, “Bizzat kendim içeriye girdim, detaylı bir şekilde incelemelerde bulundum. Allah bize kum plaj bahşetmiş, yarısını çakılla kaplamışlar. Akıllara sığmayacak bir olay. Buradaki amaçları, mantıkları nedir, anlayabilmiş değilim. Düşünsenize şezlong kiralıyorsunuz, altınızda çakıl taşı var.” diyerek duruma tepki gösterdi.

 

Hem Mecliste hem sahada, Side’de bulunan karşılama merkeziyle ilgili sorunlardan bahsederken de çakıl taşı sorunları olduğunu, toz toprak içerisinde olduğunu belirttiğini söyleyen Kaya, “Aynı sorun burada da var. Ben şunu merak ediyorum: Bakanlığın çakıl taşı merakı nedir?” diye sordu.

 

YAPTIĞINIZ PROJELERİ YERİNDE GÖZLEMİYOR MUSUNUZ?

“Manavgatımızın ülke ekonomisine katkısı ortadayken, Bakanlık yetkililerine ve Kültür ve Turizm İl Müdürüne şunu sormak istiyorum” diyen Kaya, “Burada yapılan projelerin uygulamalarını gelip yerinde gözlemlemiyor musunuz? Madem bir proje yapıyorsunuz, nasıl uygulanmış, vatandaşlarımız ne gibi sorunlarla karşılaşıyor, bu proje amaca hizmet etmiş mi, bunları araştırmıyor musunuz? Yoksa Manavgatımızın, Antalyamızın geleceğiyle ilgili ortaya koyduğunuz projeleri müteahhitlerin vizyonuna göre mi yapıyorsunuz?” sorularını yöneltti. Milletvekili Kaya, “Bir an önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Ilıca Halk Plajını yapabiliyorlarsa ücretsiz, yapamıyorlarsa sembolik olarak 20-30 TL seviyelerine indirmesini bekliyoruz. Çakıl taşıyla kaplanan alanların da doğal kumla kaplanmasını istiyoruz diyerek sözlerini tamamladı.”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER